AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 4. Bölge Toplantısı Gaziantep’te Yapıldı

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı ' nın Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Kilis illerini kapsayan 4. Bölge Toplantısı Gaziantep ' te gerçekleştirildi.
Mustafa Şentop Chp Ak Parti Ahmet Uzer Asım Güzelbey 


Grand Otel ' de düzenlenen toplantıya AK Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ve çok sayıda AK Partili katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop seçim startını seçimin bittiği akşam, sandıkların kapandığı andan itibaren verdiklerini belirterek, “Bu bakımından bu seçimin startını biz 12 Haziran günü sandıklar kapandığı zaman verdik. Bu açıdan böyle ama öbür açıdan baktığımızda bizim için her gün seçim olacak gibi çalıştığımız bir gündür. Biz seçimi sadece sandıkta milletimizin oyunu almaktan ibaret bir hadise olarak görmüyoruz. Bu açıdan AK Parti ' nin sadece Türkiye ' de değil, dünyada da birçok partiden birçok siyasi hareketten kendisini farklı kılan bir yönü var” dedi.

Başkan Şentop konuşmasında CHP ' ye de yüklenerek, “Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleştiler neden?, millete kalkıp biz Cumhuriyeti kuran partiyiz, biz Atatürk ' ün partisiyiz diye bilmek için o partinin adını kullanmaya başladılar. Ama bakın tarihi bakımdan bir kopukluk var. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetin kurucusu değil, bunu sadece istismar eden bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisinin bir görüşü bir tezi yok, bir parti görüşü yok. Türkiye ' nin temel meselleri ile ilgili çözüm önerisi yok. Bugün çözüm süreci ile ilgili konuşuyoruz var mı Cumhuriyet Halk Partisi ' nin bir görüşü destekliyor mu? bilmiyoruz, desteklemiyor mu? onu da bilmiyoruz? Sürecin neresinde olduklarını açıklamıyorlar. Bir fikir, bir görüş üretemediler henüz. Bu bakımdan böyle bir partinin Türkiye ' de ana muhalefet partisi olması bile bir şanstır. Böyle bir parti Türkiye ' de tabi AK Parti ' ye karşı olan bir çevrenin oyunu alıyor. Dünyanın her tarafında gayri memnunlar topluluğu olur, işte bu gayri memnunlar topluluğu Cumhuriyet Halk Partisi ' ni destekliyor. Bu partinin iktidar olma ihtimali var mı? şansı var mı? yok. Cumhuriyet Halk Partisi ' ne oy verenler bile yapılan anketlerde ' Kılıçdaroğlu ' nu Başbakan olarak görebilir misiniz? ' , sorusuna yüzde ellisi ancak olumlu yanıt veriyor. Kendi parti içerisinde ki insanların, partiye oy vermelerin, teşkilat mensuplarının kanaati budur. Dolayısıyla bizim Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir rakibimiz yok, böyle bir parti yok. Cumhuriyet ' in kurucusu olduğunu iddia eden çakma parti, bir görüşü olmayan bir tezi olmayan bir partidir” dedi.

Başkan Şentop konuşmasında MHP ' ye de yüklenerek, “Milliyetçi Hareket diye bir parti var. Bu partide bütünüyle Türkiye ' nin belli bir bölgesinde cereyan eden terör olayları bununla ilişkili olan bir partinin Barış ve Demokrasi Partisinin antitezi olan bir partidir. MHP güya milletin değerlerine sahip çıkması gereken bir parti. Bu partinin gerçekten milletin değerleri ile bir alakası yok. Bunlar gardırop milliyetçiliği yapıyorlar. Sadece milletimizin sahip olduğu değerlerin adını sadece telaffuz ediyorlar ve adını kullanıyorlar istismar ediyorlar. Yani terör sorunu çözüldüğü de Türkiye de MHP diye bir parti kalmaz. Geriye yüzde bir, yüzde ikilik bir baskı grubuna dönüşecek parti haline gelir” diye konuştu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ise toplantının Gaziantep ' te yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplantının bölgeye hayırlı olmasını diledi. Başkan Uzer konuşmasında Gaziantep ' in stratejik açıdan çok önemli bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Gaziantep ekonomisiyle siyasetiyle, bölgedeki konumuyla bu bölgede önemli bir şehir. Tabi bu Gaziantep ' i önemli kılan çok çeşitli sebepler var. Bunların en başında da Gaziantep ortak akılla yönetilen birlik ve beraberlik içinde hareket etmesini bilen ve özellikle de şehrini çok seven insanların yaşadığı bir şehirdir. Gaziantep ' in başarısına baktığınız zaman bunları çok net bir şekilde görebilirsiniz. Bizler bu topraklarda doğduk, burada büyüdük ve bu topraklarda belli bir noktaya geldik. O zaman bu topraklara olan borcumuzu ödememiz lazım. Hiçbir Gaziantepli sanayiciyi başka bir yere gönderemezsiniz. Yatırımları olur ama yine bu şehirde yaşarlar” dedi.

Gaziantep ' te birlik ve beraberliğin her alanda sağlandığını da hatırlatan Başkan Uzer, “Gaziantep ' in bir diğer özelliği ise siyasetçileriyle, STK ' larıyla, kanaat önderleriyle eğer konu Gaziantep ise aradaki bütün ayrılıklar bir kenara konularak birlik ve beraberlik içinde Gaziantep için yapılmamsı gereken neyse hep beraber onu yapabiliyor olmamızdır. Gaziantep yine siyasetende gerçekten çok önemli bir şehir. Özellikle de çok uzun yıllar sol kesimin kalesi gibi görülen ve solun çok güçlü olduğu bu şehir, yaklaşık 10 yıldan bu yana Ak Parti ' yi tercih etmektedir. Yapılan her seçimlerde AK Parti bu şehirde daha yüksek oy oranlarına ulaşmaktadır. Bu şehir, AK Parti ' nin oylarının kemikleşmesiyle adeta AK Parti ' nin bir kalesi konumuna gelmiştir. Burada da kuruluştan bu tarafa teşkilatlarımızda görev alan milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimizde görev yapan belediye başkanlarımız, bütün il ve ilçe teşkilatlarımızın her zaman birlik beraberlik içerisinde olması ve ortak hareket etmesiyle siyasi olarak başarılı sonuçlar ortaya konulmuştur. Şimdi biz Gaziantep olarak burada ben kelimesi yoktur. Böyle bir kelimeyi biz kullanmıyoruz. Bu memlekete ne yapılmışsa ben değil biz yaptık şuuru hepimizin ortak şiarıdır. Bakın 2004 yılında belediyelerinde bize geçmesiyle bütün siyasi ayaklarımız tamamlandı. Çok başarılı addedilen geçmişte Türkiye ' de övgüler yağdırılan belediye başkanları bile, bizim başkanlarımızın çalışmalarının ardından artık çok hatırlanmaz bir duruma geldiler. Burada özellikle 2004 ' ten bu tarafa gerçekten şehrimizin çehresini değiştiren, kültürel mirasımızın ortaya çıkarılmasına öncülük yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ' e, yine ilçe belediyelerimizde çok önemli çalışmalar yapan geçmişte ve bugün çalışma yapan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yine ortak akılla hareket eden milletvekillerimize de şükranlarımızı sunuyorum. Bu birliktelik olmadığı zaman şartlarınız ne kadar iyi olursa olsun, maalesef başarılı olmanız mümkün değil” diye konuştu.

Başkan Uzer, toplantının önemine de değinerek, “Bugünkü toplantının anlamı çok büyük. Çünkü vatandaşın bize verdiği sandığa attığı oy bizim namusumuzdur. Eğer bize emanet edilen oylara sahip olamazsak bu günahımızı hiçbir şekilde affettiremeyiz. Bu nedenle bu toplantıyı çok önemsiyoruz. Önümüzde şuanda üç tane birbirinden önemli seçim var. AK Parti olarak bu seçimlerde güçlü kadrolarımızla en iyi sonuçlara gitmeye çalışacağız” şeklinde konuş.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı