Uzman Diyetisyen Gamze Gültekin: 'Yılbaşında yapılan en büyük hatalardan biri bütün gün aç kalmak'

Gamze Gültekin ile röportaj
Yumurta Yılbaşı Yeni Yıl 

-Röportajdan detay görüntü

( İZMİR -HD) Uzman Diyetisyen Gamze Gültekin: "Yılbaşında yapılan en büyük hatalardan biri bütün gün aç kalmak"- "Gün içinde daha dengeli ve ara öğün destekli beslenin" İZMİR

- Yılbaşı sofrasında dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Uzman Diyetisyen Gamze Gültekin, "Yılbaşında yapılan en büyük hatalardan biri bütün gün aç kalmak. Yılbaşı sofrasında çok fazla yemek yiyeceğimizi düşünerek tüm gün aç kalabiliyoruz. Gün içinde daha dengeli ve ara öğün destekli beslenmek çok önemli" dedi.
İzmir Kent Hastanesinden Uzman Diyetisyen Gamze Gültekin, yeni yıla bir kala yılbaşı sofrasında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. Yılbaşı sofrasına oturana kadar aç kalmanın yanlış olduğunu vurgulayan Gültekin, "Yılbaşında yapılan en büyük hatalardan biri bütün gün aç kalmak. Yılbaşı sofrasında çok fazla yemek yiyeceğimizi düşünerek tüm gün aç kalabiliyoruz. Gün içinde daha dengeli ve ara öğün destekli beslenmek çok önemli. Aslında yılbaşı sofralarında bir arada olmaya odaklanmak gerekiyor. Tadını çıkararak, keyifle, sofrada olan her şeyden az az alınmasını öneriyoruz" diye konuştu.
Güçlü kahvaltı 31 Aralık sabahı yumurtanın, zeytinin, bal ve cevizin olduğu güçlü bir kahvaltıyla güne başlanılmasını öneren Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kişilerin, öğlen yemeği ve ara öğünlerin de olduğu bir gün geçirmeleri gerekiyor. Yılbaşı akşamı da tabağın yarısından fazlasının bol salata ve sebze ile doldurulmasını öneriyoruz. Yanında protein grubundan besin ve ekmek grubunu temsilen pilavın olmasıyla daha dengeli bir tabak ortaya çıkacaktır. Ayrıca kızartılmamış mezelerden de yenilebilir". Gültekin, yeni yılın ilk gününde hafif bir kahvaltının yanı sıra ara öğün destekli bir beslenme programı uygulanmasını, ayrıca bol su içilmesi gerektiğini vurguladı.
30 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı