MERSİN - Kovid-19'da 'yüksek riskli' Mersin'de tedbirler denetlendi

MERSİN - Kovid - 19'da "yüksek riskli" Mersin 'de tedbirler denetlendi - Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne'nin işletmeleri denetlemesi - İhsan Su'nun işletmelere uyarılarda bulunması - Vali Ali İhsan Su'nun açıklamalarıKovid - 19'da "yüksek riskli" Mersin ve "çok yüksek riskli" Osmaniye'de tedbirler denetlendi - Mersin Valisi Ali İhsan Su: - "İlimiz açısından bulaşların en büyük kaynağı ev içi görüşmeler. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuya dikkat etmelerini istiyorum"MERSİN - Yeni tip koronavirüs (Kovid - 19) risk değerlendirme haritasında "yüksek riskli" illerden Mersin ve "çok yüksek riskli" kentlerden Osmaniye'de salgın tedbirlerine yönelik denetimler gerçekleştirildi.
Mersin 'de Vali Ali İhsan Su ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, vatandaşların alışveriş için tercih ettiği Adnan Menderes Bulvarı'ndaki iş yerlerinde inceleme yaptı.Esnafın aldığı önlemleri denetleyen Su, bindiği toplu taşıma araçlarında da vatandaşları tedbirler konusunda uyardı.Su, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent genelinde Kovid - 19 tedbirlerinin aralıksız denetlendiğini, ilgili tüm ekiplerin sahada çalıştığını söyledi.

Kentin "yüksek riskli" iller arasında olduğunu anımsatan Su, şöyle konuştu:"İlimiz malum 'turuncu' renkte. İnşallah kurallara uyduğumuz sürece inanıyorum ki önce sarıya, sonrasında da hedefimiz olan maviye doğru geçeceğiz. Bugün yaklaşık 6 binin üzerinde personelle denetimleri gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımızda bu farkındalığı ve duyarlılığı oluşturmamız gerekiyor. Biz alanda kontrollerimizi yapıyoruz ama vatandaşlarımızın da ev içi ve ev gezmelerini bu süreçte ertelemesini ve daha dikkatli olmalarını özellikle öneriyorum. Bizim ilimiz açısından bulaşların en büyük kaynağı ev içi görüşmeler. Bu demek oluyor ki bulaşmalar ev içi ziyaretlerde, oturmalarda gerçekleşiyor. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuya dikkat etmelerini istiyorum."
Koronavirüs Alışveriş Toplu Taşıma Aritas Allah 

18 Mart 2021 Perşembe günü yayınlandı