Katarakttan Korunmak İçin Beslenmenize Dikkat Edin

Memorial Kayseri Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Varol Şen, katarakt görülen hastaların beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, kataraktın cerrahi operasyonla sağlıklarına kavuşabileceğini söyledi.
Göz Hastalıkları Memorial 


Göz merceğinin zamanla saydamlığını kaybetmesine katarakt adı verildiğini belirten Varol Şen, “Genellikle her iki cinste de aynı oranda görülür. Daha erken yaşta da değişik katarakt tipleri görülebiliyor. Anne karnında maruz kalınabilecek radyasyon, enfeksiyon ve çevresel faktörler erken evre katarakta sebep olabiliyor. Kazalara bağlı kataraktlarda oluşabiliyor. Kataraktta sadece cerrahi yönden yararlı olabiliyor. Erken evrede gözlük kullanımıyla görme seviyesi normale dönebiliyor. Fakat katarakt arttıkça gözlük derecesinde de artış oluyor. Kişi eğer gözlük kullanımında görme seviyesinde düzelme oluyorsa cerrahi müdahalede erteleme yapılabiliyor” diye konuştu.

Şen, kataraktta korunma yöntemlerini ise şöyle açıkladı:

“Vücudun olumsuz etkilendiği durumlar vardır. Bunlardan biri beslenmedir. Beslenmenin düzenli olması varsa vücutta başka hastalıkların tedavi edilmesi, kataraktın gelişme sürecini yavaşlatır. Güneş ışığının da önemli bir etkisi vardır.”
25 Ekim 2013 Cuma günü yayınlandı