Dünya Fizyoterapi Günü

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Ankamall Alışveriş Merkezi ' nde stant açtı. Stantta fizyoterapistler ve fizyoterapi hizmetleri hakkında ziyaretçilere bilgi verildi.
Yavuz Sultan Selim Rehabilitasyon Alışveriş Hacettepe Hacettepe Üniversitesi 


Türkiye Fizyoterapistler Derneği, Dünya Fizyoterapi Günü dolayısıyla Ankamall'de bir stant açarak alışveriş merkezinin ziyaretçilerinin sorularını cevapladı. Türkiye Fizyoterapistler Derneği Gençlik Komisyonu Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 4.sınıf öğrencisi Yavuz Sultan Selim Kavrık, Ankamall Alışveriş Merkezi ' ndeki etkinliklikte insanlık için çalıştıklarını kaydetti.

Kavrık, 'fizyoterapist nedir' sorusunun cevabının şöyle verilebileceğini belirtti: ' Fizyoterapist, sağlığa açılan kapıdır. Kişilerin hayatını yönlendirir. Daha sağlıklı bir hayata kavuşmaları için, onları yönlendirir veya sağlığı bozulmuş kişilerin daha iyi durumlara gelmeleri için emek sarf eder, önerilerde bulunur.”

Kavrık, stantta görevli olanların tamamen gönüllü olarak çalıştıklarını ve öğrenci olduklarını kaydederek, gönüllülerin yetkin olduklarını söyledi. Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 4. sınıf öğrencisi Eray Kılıç da, insanlara yardım etmeyi sevmesinin, mesleği seçerken etkili olduğunu belirterek, ' İnsanların gerçekten yardıma ihtiyacı olduğunu hissettim” şeklinde konuştu.
9 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı