5 Bin Yıllık Tedavi Yöntemi Şaşırtıyor

Özel vakumlu kupalarla kan alma yöntemi hacamata olan ilgi her geçen gün artıyor.Bursa'da hekim olarak hacamat yapan akupunktur uzmanı Dr. Kasım Altıntaş, hacamatın (kupa terapi) yapıldığı bölgelerde bulunan akupunktur noktalarının da ciddi bir şekilde uyarılması ile farklı etkilerin ortaya çıktığını söyledi. Altıntaş, ' Hangi maksat ve metotla olursa olsun, kan aldırma ile ilgili uygulamalar bir hekimin muayenesi ve tavsiyesi ile yapılmalıdır. Hekim tarafından uygun görüldükten sonra hacamat yapılacak bölgenin sterilizasyonu sağlanır. Ardından kupalar vakumlanarak kapatılır. Kısa bir süre vakumlama işlemi yapıldıktan sonra bölge bisturi ucu ile çizilir. Buraya tekrar kupalar vakumlanarak kapatılır. Bundan sonra kupaların içine kan dolmaya başlar. Hekimin uygun gördüğü ölçüde kan alınır. Hacamat tatbik edilen bölgede mikro sirkülasyon artmakta, dolaşım rahatlamaktadır. Yöntem, kan ve dokulardan toksinlerin atılmasını sağlar. Uygulamanın yapıldığı akupunktur bölgesinin özelliği ile alakalı olarak lenfatik drenajlar açılmış olur. Böylece o organların üzerindeki stres azalır ' dedi.
Altuntaş İslam İlkbahar Mısır 


Avrupa'da kupa terapi olarak bilinen hacamatın klinik çalışmalarla ispatlanmış bir faydasının da vücudun ürettiği tabii kortizonun artması olduğuna dikkati çeken Altıntaş, ' Hacamat, 5 bin yıllık bir yöntem. Eski Çin'den Mısır'dan, Mısır'daki piramitlerde bile hacamatın yapıldığına dair hiyerogliflere rastlanmaktadır. Bu 5 bin yıllık bir tedavi yöntemini Peygamber Efendimiz, kendi sağlığı için uygulayınca İslam alemi için aynı zamanda sünnet olma özelliği de taşır. Hacamat, vücudu yumuşak bağ dokusu dediğimiz yani vücudumuzun çöplüğü olan yumuşak bağ dokusundaki toksit atıkların temizlenmesini sağlayan en kuvvetli yöntemlerden biridir. Dolayısıyla hacamatla vücudumuzun çöplüğünü boşalttığımız için çok önemli bir değer elde etmiş oluruz. Belirli mevsimlerde özellikle ilkbahar ve sonbaharda özellikle de hicri ayların 15, 17, 19 ve 21'inde yapılan hacamatın, gerçekten insan sağlığı açısından çok büyük bir önemi var. Biz bunu İlkbahar ve sonbaharda yapılmasını öneriyoruz. Özellikle bu konuya erkeklerin fazlasıyla dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Sağlığı korumak amacıyla bu mevsimlerin dışında da yapılabilir. İnsan sağlığının bozulduğu durumlarda da uygulanabilir. Bu gibi durumlarda hacamatın günü ve tarihi olmaz ' diye konuştu.

Herkesin bildiği cupping terapinin her zaman uygulanabileceğini ifade eden Dr. Altuntaş sözlerini şöyle sürdürdü:

' Hacamat, ağrılı rahatsızlıklardan tutun da psikolojik rahatsızlıklara kadar vücut iç organlarının işleyiş sistemi ve sinir sistemini regüle etmede önemli bir rol oynamaktadır. Hacamat ile bağ dokusundaki toksit birikimler temizlendiği için vücut rahatlar. Ayrıca hacamat sayesinde lenfatik sistemde tıkanıklıklar giderilmektedir. Belki klasik tıpta unutulmuş bir husus. Dolayısıyla lenfatik sisteminin güçlü olması aslında vücudumuzun kuvvetli bir bağışıklık olmasını da sağlar. Hacamat yaptıran insanlarda lenfatik sistem, daha güçlenir ve buna bağlı olarak bağışıklık sistemi de güçlenir. Ağrılı rahatsızlıklarda özellikle de boyun fıtığı gibi rahatsızlıklarda kaslardaki spazmı çözmekte işe yarar. Migren, baş ağrısı, sırt ağrısı, sırtın tamamındaki ağrılar, bel, bacak problemleri, alerjik bazı rahatsızlıklar, mide problemleri, karaciğer gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Psikolojik problemlerde de bu işlem uygulanır ve etkili olur ' .

9 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı