Zabıtadan İnegöl Filmi: Sivrikaya

İnegöl Belediyesi'nde görevli zabıta memurunun yazıp yönettiği ve köylülerin kamera önüne geçtiği “Sivrikaya” filminin çekimi tamamlandı. Film muhteşem bir galayla tanıtılacak.
Zabıta Memuru 8 Haziran 2012 Zabıta 

İnegöl Belediyesi'nde zabıta memuru olarak görev yapan Hasan Kandemir ' in yazıp yönettiği, zabıta memurları ve İnegöl ' e bağlı Gündüzlü köyü halkının oynadığı, adını köydeki kayadan alan “Sivrikaya” isimli filmin çekimleri tamamlandı. Filmde rol alan köy halkı değme oyunculara taş çıkarttı. Yusuf ile Nazlı isimli gençlerin aşkını anlatan dramatik filmin yüzde 80'lik kısmı amatör ve köylü oyuncularla 60 günde tamamlandı. Kandemir Ajans Film ve Prodüksiyon tarafından İnegöl ' e bağlı Gündüzlü köyünde çekimleri yapılan filmin kurban bayramı öncesinde bitirilip galasının da Gündüzlü köyünde yapılması planlanıyor.

'Yusuf' rolünü üstlenen Emre Turhan ile 'Nazlı' rolünü üstlenen Elif Yorulmaz arasında geçen aşk filminin finalinde ise gençleri ölüm ayırıyor. Senaryosunu yazdığı filmin yönetmenliğini de yapan Hasan Kandemir, mobilyası ile ün yapmış İnegöl'ün adının sanatta da duyurulmasını istediğini belirtirken, filmin İnegöl sinemalarında vizyona girmesi ve Türkiye'ye örnek olması için işadamlarından destek beklediğini bildirdi.

Film hakkında bilgi veren yönetmen Hasan Kandemir, ' 8 yıldan bu yana prodüksiyon işleri ile uğraşıyorum. İnegöl ' e özgü bir türkü filmi çekme merakım vardı. İnegöl ' e bağlı Gündüzlü köyünde projemizi hayata geçirdik. Filmin senaryosunu yazmaya başladık ve bize ışık veren türkü filminden yola çıkarak, hikâyemizi geliştirdik” dedi.

Filmin çekimlerine 8 Haziran ' da başladıklarını bildiren Kandemir, “Senaryomuzun bitmesinin ardından 8 Haziran 2012 tarihinde çekimlere başladık. Çekimlerimizden önce köyde keşif yaptık. Filmi yapamayacağımız yönünde eleştirilerek aldık. Köy halkının ve seçilen oyuncular ile film güzel yerlere geldi. Filmde bulunan rollere uygun oyuncuları tespit ettik. Biz İnegöl ' de kendi gücümüz ile maliyetsiz ve insanların fedakarlığı ile ortaya neler çıkabileceğini gösterdik. Filmin tamamlanması için büyük gayret sarf ettik. Gece ve ramazanda çekimlere devam ettik. Güzel bir projeye imza attığımızı düşünüyorum ' diye konuştu.
5 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı