Washington'da Kiraz Çiçeği Festivali Kutlandı

Japon'ya'nın ABD başkentine ilk kiraz fidelerini hediye edişinin 100. yıldönümü münasebetiyle Washington'da bir kutlama töreni düzenledi.
Beldibi Barack Obama Ege Denizi Japonya Karadeniz 


Kiraz ağaçları, iki ülke arasında uzun geçmişe dayanan sağlam ilişkiyi temsil ediyor.ABD First Lady'si Michelle Obama, Potomac Nehri kenarında yeni bir kiraz ağacı dikmeden önce yaptığı konuşmada, ' Yıllardır bu ağaçlar, Birleşik Devletler ile Japonya arasındaki büyük dostluğun sembolü, ortak hayallar, umut ve arzuların hatırlatıcısı oldular ' dedi.
Michelle Obama'ya törende, Washington'a ilk kriz fidelerini hediye eden eski Tokyo Belediye Başkanı Yukio Ozaki'nin torunu Fujiko Hara da eşlik etti.

Hara törende yaptığı konuşmada, Japonya'nın otoriter bir yönetim ile demokratik bir idare arasıda yol ayrımında olduğu bir dönemde, Washington'ın dedesinin kalbinde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.Hara, ' Dedem bir zamanlar anneme, öldüğünde, Japonya'da demokrasiyi yeşertme gayretleri, yarım kalsa bile, en azından iyi bir bahçıvan olarak elinden geleni yapmış olduğunu söylerdi. Ve işte bugün bu çabaların sonuçlarını, sadece bu güzel yerde değil, sıkıntılı dünyamıza barış ve müsamahayı getiren ortak değerler ve dostluk bağlarımızda görüyoruz ' dedi.

Ozaki'nin 1912'de Washington'a hediye ettiği kiraz fidelerinden olan binlerce kiraz ağacı bugün Washington'ın dört bir yanını kaplıyor.Her yıl düzenlenen geleneksel Kriz Çiçeği Festivali, ağaçlar çiçek açarken kutlanıyor. Kutlamalar, Washington'a gelen turistler tarafından da ilgiyle izleniyor.Töreni izlemeye gelen Michelle Jung ve eşi Kahn, bu güzel manzarada fotoğraf çektirmekten keyif aldıklarını belirterek, ' Kiraz çiçeklerini de görmek istiyorduk ancak birçoğu çiçeklerini dökmüş. Yine de ortam çok güzel ' diye konuştu.

Nebraska'dan gelen 63 yaşındaki Anne, arkadaşı Barbra ile festival için Washington'a geldiklerini belirterek, çiçek açmış kiraz ağaçlarını gören şanslı insanlardan biri olduğunu söyledi.

Barack Obama Hakkında
Amerika Birleşik Devletleri'nin devlet başkanı Barack Obama; ilk olarak 4 Kasım 2008'de yapılan 2008 ABD başkanlık seçimleri'nde ABD'nin 44. devlet başkanı seçilmiş ve 20 Ocak 2009 tarihinde bu görevi George W. Bush'tan devralmıştır. 6 Kasım 2012 tarihinde yapılan 2012 ABD başkanlık seçimlerinde Mitt Romney karşısında seçimi kazanıp Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığına ikinci kez seçilmiştir. ABD tarihindeki ilk siyahî devlet başkanıdır. Yaş...
devamı
28 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı