Türkvizyon Şarkı Yarışması Finali 2013 - Eskişehir

Türkvizyon Şarkı Yarışması Finali 2013 - Eskişehir... ' Türkvizyon Şarkı Yarışması ' finali Azerbaycan adına yarışan Farid Hasanov, 210 puanla birinci oldu.Türkiye adına yarışan ve 187 puan toplayan Manevra Grubu beşinci oldu.
Milli Eğitim Bakanı Şarkı Yarışması Güngör Azim Tuna Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür Başkenti 


Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan adına yarışan Farid Hasanov finalde 210 puan alarak birinci oldu. Türkiye adına yarışan ve 187 puan toplayan Manevra Grubu beşinci oldu.

Anadolu Üniversitesi BESYO Spor Salonu'nda dans gösterisiyle başlayan finalde, Altay Cumhuriyeti'nden Artyr Marlujokov ' Altayım menin ' , Azerbaycan'dan Farid Hasanov ' Yaşa ' , Belarus'dan Gunesh Abbasova ' Son Hatıralar ' , Bosna-Hersek'ten Emir & Frozen Camels ' Ters Bosanka ' , Kazakistan'dan Rin'Go ' Birlikpen Alğa ' , Kırgızistan'dan Çoro Grubu ' Kaygırba ' , Kosova'dan Ergin Karahasan ' Şu Prizen ' , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Grup Gommalar ' Havalanıyor ' , Özbekistan'dan Nilüfer Usmanova ' Unutgin ' , Tataristan'dan Aline Şeripcanova ' Üpkelemim ' , Türkiye'den Manevra Grubu ' Sen, Ben ve Biz ' ve Ukrayna'dan Fazile İbraimova ' Elmalım ' isimli şarkılarını seslendirdi.

Daha sonra 24 jürinin değerlendirmeleri alındığı sırada sanatçı Burcu Güneş, bir şarkı söyledi. Değerlendirme sonunda, Azerbaycan adına yarışan Farid Hasanov 210 puanla birinci, Belarus'tan Gunesh Abbasova 205 puanla ikinci ve Ukrayna'dan Fazile İbraimova 200 puanla üçüncü oldu. Finalde Türkiye adına yarışan Manevra Grubu 187 puanla beşinci oldu. Hasanov'a, ödülü olan ' Altın Anka Kuşu ' nu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı verdi. İkinci olan Abbasova'ya ' Gümüş Anka Kuşu ' ödülünü Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, üçüncü olan İbraimova da ' Bronz Anka Kuşu ' ödülünü Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar verdi.
22 Aralık 2013 Pazar günü yayınlandı