Türkan Şoray Kostümleri Sergisi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19.'su düzenlenen; 'Uluslararası Altın Koza Film Festivali' kapsamında ünlü sinema sanatçısı Türkan Şoray'ın rol aldığı filmlerde kullandığı kostümlerden oluşan bir sergi açıldı.
Altın Koza Film Festivali Altın Koza Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Türkan Dizisi 


75. Yıl Sanat Galerisi'nde meraklısının beğenisine sunulan sergide Türkan Şoray tarafından kullanılan ve stilistinin de tamamen Şoray'a ait olduğu belirtilen toplam 60 kıyafet yer alıyor. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği sergide Şoray'ın, bugüne kadar rol aldığı filmlerde kullandığı giysilerin yanı sıra film afişleri de yer aldı. Sergi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan vatandaşlar, Adana'da böylesi bir serginin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, ' Türkan Şoray'ı çok seviyoruz ve onu kentimizde ağırlamanın heyecanını şimdiden yaşıyoruz ' ifadesini dile getirdi.

Öte yandan, 'Türkan Şoray Kostümleri Sergisi'nin 23 Eylül Pazar gününe kadar 75. Yıl Sanat Galerisi'nde ziyarete açık kalacağı, serginin son gününde de Türkan Şoray'ın hayranları ile buluşacağı hatırlatıldı.

Türkan Dizisi Hakkında
İlk dört bölümün yönetmenliğini Türkan Derya, sonraki bölümlerin yönetmenliğini Cemal Şan üstlenmiştir. Dizi 23 Eylül 2010 - 14 Nisan 2011 tarihleri arasında Kanal D'de yayınlanmıştır. Dizi 26.bölümü ile ekranlara veda etmiştir. Oyuncu Kadrosu: Pınar Öğün Saygın Soysal Özgürcan Çevik Nesrin Kazankaya Murat Göksu Damla Sönmez Bora Cengiz Ozan Osmanpaşaoğlu Kerem Açarsöz Rüzgar Aksoy İdil Yener ...
devamı
20 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı