Ressam Süleyman Saim Tekcan’ın Sergisine Büyük İlgi

Balıkesir ' in Ayvalık ilçesinde, bu yıl 9.su düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri tüm hızıyla sürüyor.Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerinin 3. gününde Türk Resim Sanatı ' nın, dünyaca tanınmış ustalarından Süleyman Saim Tekcan ' ın, belediyeye ait Fuaye Sergi Salonunda açtığı resim sergisine sanatseverlerin ilgisi büyük oldu. Önceki gün saat 17.00 ' de Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ' in öncülüğünde, Ayvalık Belediyesi ' nin CHP ' li Meclis üyeleri, Ressam Gülseren Kayalı, Ressam Metin Benek ve çok sayıda sanatseverin hazır bulunduğu serginin açılışında 60 civarındaki eser beğeniye sunuldu.
Kayalı Hasan Bülent Türközen Ressam Abdülhak Hamit Tarhan Münir Nurettin Selçuk 


' Atlar ve Hatlar ' adını taşıyan serginin açılışında konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, resim sanatının en önemli sanatçılarından Tekcan ' ı Ayvalık ' taki Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerinde yer almasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sanatçıya içinde Ayvalık objelerinin bulunduğu bir çantayı armağan etti. Açılışta konuşan dünyaca ünlü sanatçı Süleyman Saim Tekcan ise, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere sahip Ayvalık ' ta yaşayan halkın son derece şanslı olduğunu vurgulayarak, Abdulhak Hamit ' in yazdığı, Münir Nurettin Selçuk ' ın bestelediği ' Sana Bir Gün Tepeden Baktım Aziz İstanbul ' adlı dizeleri hatırlattıktan sonra, “Eminim ki, bu dörtlüklerin sahibi olan Abdülhak Hamit, şu an yaşamış olsa ve Ayvalık ' ın Şeytan Sofrası ' ndan dünyaya bakmasını isterdim” dedi.

Şimdiye kadar ABD ' den Yeni Zelanda ' ya kadar yüzlerce ülkeyi gezdiğinin altını çizen Süleyman Saim Tekcan, “Şuna inanın dünyada Türkiye ' den güzel başka bir kara parçası yok. Biz Türklere bahşedilen birçok güzellik hiçbir yerde yok. Bu nedenle bu güzelliklerin değerini bilmemiz gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Ayvalık ' taki sergisinin kendisine ait 8 büyük dönemden biri olduğuna dikkat çeken Tekcan, “Burada sadece o dönemi görebilecek ve tüm medeniyetlerden de izler bulabileceksiniz. Tüm bunları bazen baktığınızda renklerin tonunda görebilecek, bazen de bunu resmin kendi içeriğinde de hissedebileceksiniz. Bir sanatçı olarak sadece tuvalin karşısına geçerek resim yapılamayacağına inanıyorum. Bana göre bir sanatçı kendisini ifade ederken, değişik teknikler kullanmalıdır” dedi.

“SANATÇISIZ BİR DÜNYA KURULAMAZ”

Sanatçıların; Ortaçağda Rönesans ve benzeri devrimleri gerçekleştirdiğini vurgulayan dünyaca ünlü Ressam Süleyman Saim Tekcan, “Bu yüzden de sanatçıların olmadığı koşullarda güzel bir dünyanın kurulabileceğine inanmıyorum” diye konuştu. Sergiyi gezen sanatseverler ise, el emeği ve göz nuruyla yapılan eserlerin birbirinden farklı ve kendine özgü olduğunu kaydederek, böylesi bir sanatçıyı Ayvalıklılarla buluşturduğu için Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ' e teşekkür etmeleri dikkatlerden kaçmadı.
Önceki gün açılan serginin 03 Ekim ' e kadar açık kalacağı ve bu süreçte sanatseverlerin beğenisine sunulacağı kaydedildi.
5 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı