MEÜ 19. Kültür Ve Spor Şenliği Başladı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından bu yıl 19. düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği başladı. Bu yıl şenlik kapsamında 10 konser, 5 dans gösterisi, 4 tiyatro, 3 şiir dinletisi ve birçok söyleşi ile panel düzenlenecek.
Cumhuriyet İstiklal Marşı Mersin Mustafa Kemal Atatürk Mersin Üniversitesi 


Şenliğin açılışında MEÜ bulunan 55 öğrenci topluluğu MEÜ nizamiye kapısından, Cumhuriyet Alanı ' na kadar kortej şeklinde yürüyüş yaptı. Burada MEÜ Rektörü Suha Aydın tarafından Atatürk Anıtı ' na çelenk konuldu. Daha sonra ise 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşunda ve İstiklal Marşı ' nın okunduğu sırada oturdukları masadan ayağa kalkmayan 5 kişilik öğrenci grubunu gören MEÜ Rektörü Suha Aydın öğrencilere tepki gösterdi. Kalkmamalarına mazeret olarak ' aradayız ' diyen öğrencilere kızan Aydın, “Neyin arasındasınız. Sizin dışınızda herkes kalktı. Teessüf ederim size başka hiç bir şey demiyorum” dedi.
Aydın ' ın konuşması sırasında bir öğrenci de “Ülkemizi beğenmiyorsanız ülkemizden gidebilirsiniz. Burası Mustafa Kemal Atatürk ' ün ülkesi” ifadelerini kullandı.

Daha sonra ise program Amfi Tiyatro ' da devam etti. Burada açılış konuşmasını yapan Rektör Suha Aydın, MEÜ ' lü olmaktan gurur ve övünç duyduğunu ifade ederek, “Eğer biz öğrencilerimize de bunu söyletebilirsek bize düşen görevi yapmış olacağız. Sizlerle her yerde övünçle bahsediyorum. Sizler hakikaten övünmeye layıksınız. Gittiğiniz her yerde bizi en üst düzeyde temsil edeceksiniz. Kurulduğu 1992 yılından beri üstün çabaları ile bilim dünyasındaki yerini alan MEÜ, bilimin ışığından ve Atatürkçü çizgiden sapmayan, eğitim ve öğretimiyle ülkemizin kaliteli insan kaynağına değer katmaya devam ediyor” diye konuştu.

Gerçek anlamda evrenselliği yakalamadaki arzularının artarak süreceğini vurgulayan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her zaman olduğu gibi çabamız sadece bilgi donanımlı değil, toplumun geleceğinde aktif rol alan, sosyal paylaşımcı ve öz değerlerimizin bilincinde olan bireyler yetiştirmektir. Başarımızın yolu sevgi, paylaşım ve birbirlerini anlamaktan geçtiğini biliyoruz. Sürekli takımın bir bireyi olduğumuzun bilincinde olmalıyız. Bu bilinç bize bireysel, toplumsal ve ülkesel başarıyı getirecektir. Bunun da ilk adımını bu tür kültürel ve sportif etkinliklerle atıyoruz.”

Konuşmaların ardından MEÜ Dans ve Jimnastik Topluluğu tarafından gösteri sunuldu.

Öte yandan, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Topluluğu tarafından, kent merkezinde 'Sanat Yolu' etkinliği düzenlendi. Atatürk Caddesi üzerinde yapılan etkinlikte, 7'den 70'e herkes 400 metre uzunluğundaki tuvale resim yaptı, yazılar yazdı.
16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı