Kuşadası'nda Turizm Haftası Etkinlikleri

Turizm Haftası ülke genelinde olduğu gibi turizm merkezi Kuşadası'nda da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Fransa ' nın konuk ülke olduğu turizm haftası etkinlikleri kapsamında ilk gün kortej gerçekleştirildi, açılış törenleri yapıldı ve kokteyl düzenlendi.
İstiklal Marşı Adnan Menderes Üniversitesi Fransa Güzelçamlı Adnan Menderes 


Kuşadası'ndaki turizm haftası etkinlikleri, Kısmet Otel kavşağından start alan kortej ile başladı. Korteje, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Ferhat Aslan, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Osman Çolakoğlu ve daire müdürleri, turizm kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti yöneticileri katıldı. Kortej, Adnan Menderes Üniversitesi KuşadasıTurizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu ile çeşitli okulların öğrencilerinin katılımı ve Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı önünde son buldu.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasının ardından ilçe kutlama komitesi adına Kaymakam Ayhan ve Başkan Altungün tarafından anıta çelenk konuldu. Daha sonra Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan bir konuşma yaptı. Kaymakam Ayhan, tüm Kuşadası ' na hayırlı bir sezon dileyerek, “ Tüm çalışmalarımız daha iyi bir sezon geçirilebilmesi için. Bu törenler ile yeni sezona merhaba diyoruz, ancak burada turizm sektöründen sadece birkaç temsilci var. Bizler kamu görevi yapıyoruz, bizlerin otelleri, sektörde kuruluşları yok. Ben otelcilerin de, acentecilerin de ve sektörün diğer üyelerinin de burada olmasını isterdim. Bu işler birkaç temsilci ile olmuyor. Olsaydı bende Kaymakamlık adına bir temsilci gönderirdim. Tüm Kuşadası olarak ortada olmalıyız, birlik olmalıyız “ dedi. Kaymakam Ayhan ' ın konuşmasının ardından Ritmik Ada Dans Kulübü ' nün Aydın şampiyonu olan minik halk oyunları ekibi, folklor gösterileri yaptı.

Kuşadası ' ndaki turizm haftası etkinlikleri ardından Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi ' ndeki açılış kokteyli ile devam etti. Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden ve Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan ' ın ardından kokteylde bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise turizmi olumsuz etkileyen ve kangren halini alan sorunları tespit edip, birer birer çözmeye devam ettiklerini belirterek, en önemli sorunların başında gelen arıtma tesisinin yapımıyla ilgili son aşamada olduklarını ve kısa bir süre içerisinde ihale sürecinin başlayacağını söyledi. Hedeflerinin dünya turizminde Kuşadası markasının yeniden ön plana çıkacak ortamı sağlamak olduğunu kaydeden Başkanın Altungün, göreve geldikleri andan itibaren tüm çalışmalarda turizm olgusunu ön plana aldıklarına dikkati çekerek, “ Yıllardır Kuşadası ' nda kök salan sorunları bir bir çözüyoruz. Tanıtım eksikliğini giderdik. Sektördeki tüm gelişmelere destek oluyoruz. Bir yandan tanıtım çalışmalarını yürütürken bir yandan da Kuşadası ' na nitelikli yatak kazandırma yönündeki girişimlerimiz de devam ediyor. Kuşadası ' nda artık marka oteller var. Hilton tamamlandı, yakında resmi açılışı yapılacak. Ramada ' da çalışmalar sürüyor. Kongre merkezimiz yüzde 98 oranında bitti. Yakında Başbakanımızın katılımıyla hizmete açılacak. Bu sayede Kuşadası ' nda turizmi 12 aya yayabileceğiz, sezonu uzatacağız. Tüm bunların yanında en büyük sorunumuz ve eksikliğimiz arıtma tesisi için önemli bir mesafe aldık. Arıtma tesisi inşaatı kısa süre içerisinde ihaleye çıkacak ve süratle tamamlanarak, hizmete girecek. Yeni turizm sezonunun tüm esnafımıza ve Kuşadası ' na hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini diliyorum “ dedi.

-ETKİNLİKLER 1 HAFTA SÜRECEK

Bu arada, Kuşadası'ndaki turizm haftası etkinlikleri 22 Nisan tarihine kadar sürecek. Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Otelciler Derneği, TÜRSAB, Adnan Menderes Üniversitesi, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği ile çeşitli okulların katkılarıyla gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında her gün 09.00 ' da öğrenciler için tarihi ve ören yerlerine gezi gerçekleştirilecek ve İbramaki Sanat Galerisi ' nde yine her gün Saat: 16.00 ' da Fransa temalı filmler gösterime sokulacak. 16 Nisan Salı günü Güzelçamlı beldesindeki antik Panionon kentinde şiir dinletisi yapılacak. 17 Nisan Çarşamba günü Saat: 12.00 ' de ise Kuşadası Belediyesi ve Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından belediye turban tesislerinde geleneksel Yemek Festivali düzenlenecek. Saat: 13.30 ' da vefa panoları etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Turizm Haftası etkinlikleri sırasında ayrıca, 18 Nisan Perşembe Saat: 14.00 ' de Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası kampüsü toplantı salonunda 2012 Türk Turizminin Değerlendirilmesi ve 2013 Yılından Beklentiler konulu sempozyum, 19 Nisan Cuma Saat: 17.00 ' de Güzelçamlı beldesinde yerel mutfak sergisi açılışı, Saat: 18.00 ' de Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi ' nde Fransa ' da Kültür ve Turizm konulu açık oturum gerçekleşecek. Ayrıca 20 Nisan Cumartesi günü ise Güzelçamlı beldesinde Saat: 10.00 ' da yaşlılara ve engellilere yönelik turistik çevre gezisi yapılacak.
16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı