James Bond Adana'da

Adana'da 007 James Bond serinin 25. filmi olan ' Skyfall ' in çekimlerine filmin başrol oyuncusu Daniel Craig'in katılımıyla devam edildi. Çekimlerde James Bond karakterini canlandıran Daniel Craig ve doblurü bir araya geldi.
James Bond Atakent Dadaloğlu Daniel Craig 


Merkez Seyhan ilçesindeki Kasım Gülek Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen filmin çekimlerinde çok sayıda prodüksiyon ekibi görev aldı. Motosikletli takip sahnesinin çekimleri için çok sayıda iş makinesi ve araç da kullanıldı. Film ekibi, en iyi görüntüyü elde edebilmek için yaklaşık 10 saniyelik aksiyon sahnesinin çekimi için saatlerce aynı sahneyi tekrar tekrar çekti. Dublör aksiyon sahnesinin çekimleri için köprünün demir korkuluklarını kullanarak ısınma hareketleri yaptı. Dublör ısınma hareketleri yaparken bir ara kontrolünü kaybetti ama kısa sürede kendisini toparladı.

Sıra çekimlere geldiğinde ise bütün ekip yerlerini alarak çekimlerin başlamasını bekledi. James Bond karakterini canlandıran Daniel Craig'in dublorüne motokisletli aksiyon sahnesinin çekimi öncesi makyaj yapıldı. Yönetmenin işaretiyle de aksiyon sahnesinin çekimi start aldı. Rol gereği Jams Bond motosiklet ile köprü üzerinde araçların arasından hızlı bir şekilde geçerek kendisinden kaçan motosikletliyi takip ediyor. Köprünün ortasına gelindiğinde ise öndeki motosikletli James Bond'dan kurtulmak için hemen motosikletinden inip hızla koşarak köprüden hareket halindeki trenin üzerine atlaması sahnelendi.

Çekimler için köprü her iki yönden de araç trafiğine kapatıldı. Yayalar için de köprüden tek yön açık bırakıldı. ' Skyfall ' in 90 dakikalık bölümünde 13 dakika Adana'da gerçekleştirilen çekimlere yer verileceği öğrenilirken bu çekimler, merkez Yüreğir ve Seyhan ilçelerine bağlı Kazımkarabekir, Atakent, Dadaloğlu, Şehit Erkut Akbay mahallelerinden geçen tren hattında gerçekleştirilecek. Çekimler, tren hattının izlediği Kasım Gülek Köprüsü ile birlikte tarihi Varda Köprüsü'nü de içine alacak.

Köprünün araç trafiğine kapatılması bazı vatandaşların tepkisini çekti. Köprünün araç trafiğine kapatılması nedeniyle ulaşımda sorun yaşadıklarını belirten vatandaşlar, bir an önce çekimlerin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Bazı vatandaşlar da filmin Adana'nın tanıtımına çok fazla katkısının olmayacağını söyledi.
9 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı