Habiye Açıkhava'da Ajda Pekkan ve Muazzez Abacı Konseri

Beşiktaş Kültür Merkezi tarafından organize edilen Yıldızlar Açıkhava ' da etkinlikleri kapsamında konser verecek olan Türkiye ' nin Süperstarı Ajda Pekkan ile Klasik Türk Müziği şarkıcısı Muazzez Abacı, Habiye Açıkhava konseri için BKM ' de prova yaptı.
Klasik Türk Müziği Ajda Pekkan Türk Müziği Ata Demirer Muazzez Abacı 


Türkiye ' nin Süperstarı ve divası olarak tanınan ünlü şarkıcı Ajda Pekkan ve ünlü klasik Türk Müziği şarkıcısı Muazzez Abacı, Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından organize edilen Yıldızlar Açıkhava ' da bir araya geliyor. İlk kez repertuarın tamamını Türk Sanat Müziğinden oluşturan Türkiye ' nin iki büyük sesi bugün BKM ' de prova gerçekleştirdi. Sürprizlerle ve Türk Sanat Müziği dolu gecede konuklarını ağırlayacak olan Muazzez Abacı ve Ajda Pekkan albümlerinde de yer alan “Dediler Zamanla Hep” parçasının bir bölümünü ise geçtiğimiz günlerde internetten duyurmuştu.

Birbirinden güzel şarkılarla BKM ' de provalarını gerçekleştiren iki diva, kendilerini izleyenleri prova da bile adeta büyüledi. Karşılıklı olarak çalınan şarkıları düet yapan ünlü sanatçılar, el kol hareketlerinin yanı sıra birlikte ayağa kalkarak da izleyenlerin heyecanını artırdı. Zaman zaman birbirlerinin yanına gelen 2 sanatçı, söyledikleri şarkılarla ve yaptıkları düetler sonrasında provalarını bitirdi.

Pekkan ve Abacı provanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Pekkan ilk olarak Abacı ile yıllar sonra tekrar birlikte olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Pekkan ve Abacı, “Ben en son çocukluk resimlerimizi görmüştüm, yaklaşık 30 sene evvel, 9 yaşındaydık. Çok güzeldi, o günleri özlemişim” dediler.

Bir gazetecini Pekkan ile Abacının Türk Sanat Müziklerinden oluşan albümleri hazırlamaları hakkındaki projeyle ilgili sorusuna Pekkan, “O projeyi şöyle başlattım. Bir gün Kıbrıs ' da bir otel konser bitti. Dostlarla sohbet ediyorduk. Kişisel olarak yıllardan beri Türk Sanat Müziğine hayran biri olarak bir yerlere gidip dolu dolu Türk Sanat Müziği dinlemeyi çok arzu ediyorum. Bunlar bizim şuanda bizim Türk Sanat Müziği dünyanın en güzel müziği olmasına rağmen bir kenara itildiği için çok duygulandığım bir andı. Böyle bir proje yapmak gerekir dedim. Diyeceksiniz ki, ' Ajda Pekkan sen bir pop sanatçısısın. Seni öyle tanıdık. ' Bu insanın istemiyle bağlı olan ruhani olan bir şeydir. Kendi istemimizle bunu gerçekleştirebildiğimizi gördüm. Çok çok sevdiği ve değer verdiğim dostlarımızı bunları sizde biliyorsunuz, sanatçı ne demek? Bütün duygularıyla var olan insan demek. Bunu dile getirebilen ve size getirebilen bir insandır. Bende sevgili Abacı ' ya böyle bir projede olur musun? Dediğim zaman ' seve seve ' deyince gerçekten bu projeye bizde büyük bir memnuniyetle kendisi ve ben aynı şekilde soyunduk. Birbirimizden farklı tarih ve zamanlarda stüdyo kayıtlarını gerçekleştirdik. Şu enerji ve sinerji hiç bitmedi ve birlikte en sonunda gerçekleştirdik. Bizim için burada hep birlikte olmak çok başka ve keyifli bir duygu ama ben biliyorum ki biz devamlı bu şarkıları söylüyoruz ve birbirimizi çok seviyoruz. Yani böyle bir kardeşlik yoksa olmaz. Akıyor yani içten gelen bir şey. Kendisi zaten en büyük ustalarımızdandır. Yine Muazzez Abacı gibi çok usta şarkıcılarımız var ama bizim o eski dostluğumuza istinanen o samimiyeti yakalayacağımız için herhangi bir kuşkum olmadığı için bir de Türk Sanat Müziği başka bir kulvar, başka bir saha hani benim böyle bir olayda rol almam birazcık mesele sevgili Ata Demirer dediği şöyle, Ata o ara bir proje yaptı Taşkın beyle konuşuyorlar, ' Taşkın bey çok doluyum bir proje yapıyorum Pekkan ve Abacı ile birlikte ' diyor. ' Abi ya nasıl oluyor. Azraille yatağa girmek gibi bir şey bu ' diyor” dedi.

“PEKKAN BEN YAPTIM OLDU DEMİYOR, MİLİMİNE KADAR ÇALIŞIYOR”

Muazzez Abacı ise, “Hakikaten Ajda Pekkan ' ın attığı her adım önemlidir. Yaptığı her albüm muazzam güzel. Sahnesi de öyle. Bugün hakikaten Amerika ve Avrupa ' daki yıldızlara taş kıracak bir sahnesi ve sesi var. Hakikaten bu branş gerçekten çok farklı ve zor. Ama o kadar çalışkan ve titiz ki ben yaptım olduya götürmüyor. O kadar sebatla büyük bir yürekle ve sevgiyle duruyor ki, ben şaşırdım. Hakikaten ben yaptım oldu demiyor. Milimine kadar ezberliyor ve çalışıyor. Bazen bana söylüyor bu benim için çok büyük bir onur diye. Muazzez ' cim bir şey var mı? diye soruyor” ifadelerini kullandı.

“ALBÜM BİRKAÇ GÜN İÇİNDE ÇIKIYOR '

Pekkan ve Abacı ' nın birlikte çıkaracakları albüm hakkındaki soruya ise Pekkan, “Birkaç gün içinde çıkıyor. Her şeyi hazırlandı. Biz o kadar havaya girdik ki, kaç şarkı diye hesap etmedik. 12 diye başladık, 22 oldu. Bir sürü düetimiz var. 1 kaç tane tek tek söylediklerimiz var. Biraz da fasıllar var. Güzel oldu bence çok şeker. Hepsi Türk Sanat Müziğidir” şeklinde konuştu.

“ABACI BENİM KULVARA GEÇSEYDİ BEN YOK OLURDUM”

Ardından Pekkan Abacı ' ya, “İyi ki sen Türk Sanat Müziğini seçtin ya benim kulvarı seçseydin ne olacaktı? Ben yok olacaktım. Tabi ki acayip söylüyorsun” dedi. Abacı ise, “Ayol yok olurdum dedi. Türk müziğine nasıl olacak göreceksiniz” diye cevap verdi. Pekkan konserlerin devamı olacak mı sorusuna ise, “Biz bunu yaptık oldu. İsteyen olursa elbette devam edeceğiz” dedi.

Ajda Pekkan ve Muazzez Abacı Türk Sanat Müziği albümünde de yer alacak şarkılarının yanı sıra gece için özel bir repertuarda hazırlayan Türk Müziğinin iki güçlü yorumcusu 3 saatlik bir konser ile İstanbullularla buluşacak.

Ajda Pekkan Hakkında
1977'de yayınladığı Süperstar albümünün getirdiği başarı ile de "Süperstar" olarak anılmaya başladı. Albümün ardından Süperstar adıyla yayınladığı 3 albüm daha yayınladı. "Kimler Geldi Kimler Geçti", "Bambaşka Biri", "Hoşgör Sen" ve "Uykusuz Her Gece" gibi şarkılarıyla Türkiye'de müzik tarihinde önemli bir rol oynadı. Paris, Tokyo, New York, Tahran gibi pek çok yerde konserler veren Pekkan, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca, İtalyanca, A...
devamı
15 Temmuz 2014 Salı günü yayınlandı