Fethiye Ölüdeniz'de Unutulmaz Aşk

Fethiye ' nin Ölüdeniz beldesine aşık olan İngiliz uyruklu vatandaş, vasiyeti üzerine Ölüdeniz ' de toprağa verildi. Tam 20 yıldan buyana Ölüdeniz ' de yaşayan İngiliz uyruklu Peter Gordon Tilsley ' in cenaze töreninde çok sevdiği mızıka ile sevdiği bir şarkı da çalındı.
İngiltere Deniz Kuvvetleri Cenaze Andy Cole 


Edinilen bilgilere göre; Fethiye ' ye 20 yıl önce eşi Pauline ile birlikte gelen 83 yaşındaki Peter Gordon Tilsley ' in geçliğinde İngiliz Deniz Kuvvetleri ' nde askerlik yaptığı ve 2. Dünya Savaşı ' nda da görev aldığı, bu askerilik görevini 1960 yılına kadar sürdürdüğü daha sonra bir benzin istasyonu satın alarak işlettiği, mutfak desinatörlüğü ve finansal uzmanlık da yaptığı, 20 yıl önce turist olarak geldiği Fethiye-Ölüdeniz ' e aşık olduğu, o yıldan sonra Ölüdeniz-Ovacık ' ta bir villa satın alarak yaşamaya başladıkları öğrenildi.

Ölüdeniz ve çevresine İngiltere ' den gelerek yerleşenler için bir dernek kurduğu öğrenilen Peter Gordon Tilsley ' in yerleşik yabancıların oturma izni ücretinin çok yüksek olması nedeniyle bir kampanya başlattığı, sık sık İngiliz uyruklu vatandaşlarla değişik etkinlikler düzenlediği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl sağlığı bozulan ve Fethiye ' de özel bir hastaneye kaldırılan Peter Gordon Tilsley, yaklaşık bir yıldır tedavi görmesine rağmen geçtiğimiz hafta kaldırıldığı özel bir hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Peter Gordon Tilsley, vasiyeti üzerine Ölüdeniz Çatallar Mezarlığı ' nda toprağa verildi. Cenaze yöneticisi David Groom ' un Peter Gordon Tilsley ' i anlattığı cenaze törenine Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ' ın yanı sıra yörede yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşlar da katıldılar. Pauline Tilsley ' in sık sık gözyaşı döktüğü cenaze töreninde İngiliz uyruklu Andy Cole isimli arkadaşı da çok sevdiği mızıka ile bir şarkı çaldı.

Cenaze yöneticisi David Groom, cenaze töreni sırasında Türkçe olarak “Allah Rahmet eylesin” dedikten sonra mezara bir avuç toprak attı. Arkadaşları, Peter Gordon Tilsley ' in vasiyeti üzerine çok sevdiği Ölüdeniz ' de toprağa verildiğini söyledi.
17 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı