Antakya Medeniyetler Korosu 5 Yaşında

Antakya'da yaşayan 3 semavi din, 6 mezhebin temsilcilerinden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, 5. yaşını kutluyor. Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen koro, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bir konser verdi.
Aylin Kırcı Duman Fahri Yıldız Turgut Özal Antakya 


Turizm Haftası açılışı nedniyle, Ürgüp Turgut Özal Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere, Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Ürgüp İlçe Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Avanos İlçe Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Dr.Ömer Gurulkan, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat konser öncesi koro hakkında katılımcılara bilgi verdi. Özfırat: ' Koro Antakya'da yaşayan üç semavi dine mensup kişilerden oluşmaktadır. Koro içinde rahipler, imamlar, rahibeler, kuyumcular, öğretmenler, öğrenciler, emekliler ve serbest meslek gruplarından kişiler bulunmaktadır.Koronun amacı: özelde Antakya'nın genelde Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak halen var olan birtakım güzellikleri herkesle paylaşıp onlara yeni bir ufuk açıp insanlığı doğruya ve güzelliğe çekip medeniyetler arasında köprü oluşturarak evrensel bir dil olan müzikle bir arada tutmayı hedeflemiştir ' dedi.

Özfırat'ın konuşmasının ardından imam, papaz, rahibe, öğrenci, öğretmen, ev hanımı gibi farklı meslek gruplarındaki kişilerden oluşan koro konserine başladı. Yaklaşık 2 saat süren konsere Ürgüplü vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı