Altın Portakal’da Geleneksel Kortej Geçişi

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen geleneksel Kortej geçişinde Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ünlü sanatçı Türkan Şoray ' la birlikte korteje öncülük etti. Antalyalılar, ünlü sanatçılara bir kez olsun dokunmak ve fotoğraf çektirmek için adeta birbirleri ile yarıştı.
Cumhuriyet Mustafa Akaydın Altın Portakal Kürşad Tüzmen Anadolu Ateşi 


Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6-12 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında geleneksel kortej geçişi düzenlendi. Antalya Kültür Merkezi önünden başlayıp, Yüzüncü Yıl, Güllük Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, ' nden Atatürk Caddesi güzergahını izleyen kortej Büyükşehir Belediyesi önünde son buldu.

Korteje, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Üyesi Mustafa Akaydın ve Türkan Şoray öncülük etti. Kortejde, sinema, televizyonun tanınmış yüzleri ve Yeşilçam yıldızları konfetiler eşliğinde halkla buluştu. Vatandaşlar, yıldızlarla fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Sokak Sanatları Atölyesi sanatçılarının canlı heykel görünümünde yer aldığı kortej geçişine, Yaşam Akademi Derneği sanatçıları ve Anadolu Ateşi sanatçıları müzik gösterileriyle renk kattı. Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Selda Alkor ile birlikte kortejde, Türkiye ' nin ilk elektrikli spor otomobili ile yer aldı.

Kortej boyunca 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ' nin ' Mizah, muhalefet ve demokrasi ' temasına, sanat oyuncuları dövizlerle eşlik etti. Kortejde en büyük ilgi ile karşılaşan Şoray, “Çok mutlu oldum. Halkın bana ve sanata olan ilgisi çok büyük. Bu bizleri mutlu ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ' nde böyle bir festival düzenledikleri için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Sanatçılar, Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalığa daha sonra çiçek dağıttı.

8 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı