Kosova'da Moda Rüzgarı

Dünya modasına ayak uydurmak isteyen Kosovalı modacılar, Kosova ' nın başkenti Priştine ' de artarda düzenlenen moda defileleriyle Balkanlara özgü çizgileri dünya modasıyla sentezlemeye çalışıyor.
Kosova Dell Fransa Avrupalı 


Kosova ' nın ünlü kadın modacılarından Krenare Rugova, Priştine ' de düzenlediği moda gecesinde 2012-2013 sezonu sonbahar–kış kreasyonlarını görücüye çıkardı.

Kosova Kültür bakanı Memli Krasniqi, ABD ' nin Priştine Büyükelçisi Christopher Dell ve diğer davetlilerin katıldığı gecede, modacı Krenare Rugova ' nın tasarımları göz kamaştırdı.
İzleyiciler tarafından büyük beğeni kazanan sonbahar-kış kreasyonlarından örneklerin sergilendiği gecede, mankenler büyük bir hünerle taşıdıkları birbirinden güzel kıyafetlerle, moda severlerinin dikkatini çekti. Podyuma çıkan çok sayıda mankenin adeta devleştiği gecede, gösterimi yapılan kreasyonlarda geleneksel çizgilerin, çağdaş çizgilerle iç içe ve uyum halinde olduğu gözlendi.

40 kadar kreasyon sergilendiği moda gecesinin sonunda podyuma çıkan genç Kosovalı modacı Krenare Rugova, moda severler tarafından büyük alkış aldı. Modacılık eğitimini ABD ve Fransa ' da gören Krenare Rugova, Avrupalı modacılar tarafından da takdir edilen genç kuşak Kosovalı modacılar ararsında yer alıyor.
14 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı