Moskova’da Kum Heykeller Festivali Başladı

Rusya ' nın başkenti Moskova ' da başlayan Kum Heykeller Festivali büyük beğeni gördü.Moskova ' daki Kolomenskaya Parkında düzenlenen “Rusya ' nın Büyük Tarihi” adlı kum heykeller festivali Rusya, İspanya, Polonya, İtalya ve İrlanda ' dan ünlü kum heykeltıraşlarını bir araya getirdi. Ağırlıklı olarak Rus ordu kahramanlarının ön plana çıkarıldığı festivalde Buz Savaşı, Kulikov Savaşı, Borodino Savaşı, Poltavskaya Savaşı ve 1812. Yıl Savaşını konu alan sahnelere yer verildi. Festival alanında 7 metre yüksekliğindeki en büyük kumdan heykel, ünlü Rus yazarlarına adanırken, Moskova ' nın sembollerinden sayılan Vasiliy Blajenni Kilisesinin kumdan heykeli de ziyaretçilerden tam not aldı.
İrlanda İspanya Polonya Festival 


İHA ' ya açıklamada bulunan Sergey Kinish isimli kum heykeltıraşı, “Ben bu festivalde ünlü Rus kahramanı Dimitriy Donskoy ' u canlandırmaya çalıştım. Biliyorsunuz Dimitriy Donskoy, Kulikov savaşından önce kiliseye giderek din görevlilerinden dua etmelerini istedi. Bu olay tarihimizde çok önemli bir yer tutuyor. Ben de bu olayı canlı olarak göstermek istedim” şeklinde konuştu.

Festival organizatörlerinden Pavel Melnikov ise yaptığı açıklamada, “Bu yılki festivalin konusu çok ciddi bir konudur. Dolayısıyla böyle bir konuda heykeller yapmak için çok önceden hazırlıklar yaptık. En ünlü kum heykeltıraşlarını festivale davet ettik. Ama tabii ki ağırlıklı olarak Rus heykeltıraşlara öncelik verildi. Çünkü bizim tarihimizi Rus heykeltıraşlar yabancılara kıyasla daha iyi anlıyor. Ve yapılan heykellerde de bunu hissedebilirsiniz” dedi.

Kum heykel çalışmalarının 5 Mayıs tarihine kadar tamamlanacağını belirten organizatörler, serginin Eylül ayına kadar ziyarete açık tutulacağını ifade ettiler.
3 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı