Bu Elma Mı Ayva Mı?

Sivas ' ın Gemerek ilçesinde yetişen çift cinsiyetli meyve görevleri hayrete düşürüyor.Gemerek ilçesinde yaşayan Nihat ve Rengül Durukan çiftinin 2 yıl önce ayva fidesi diye aldıkları fide ürün vermeye başlayınca ev sahiplerini hayrete düşürdü.
Tarım Hayvancılık 


Meyvenin hem elma hem de ayvaya benzediğini ifade eden Rengül Durukan; “Bahçemizde ayva ağacının olmasını çok istiyorduk. Pazardan ayva fidesi aldık. 2 yıl sonra fide ürün vermeye başladı. Ürünleri görünce hayrete düştük. Hem elmaya benziyor hem ayvaya hem armuda tadına bakınca da şaşırdık. Tadı da değişik ne elmaya benziyor ne ayvaya komşular misafirler geliyor elmalarınız ne kadar güzel ve büyük diyor. Tadına bakıyorlar ayva gibi, şaşırdık kaldık. Gemerek İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğüne gittik görevliler geldi inceledi. Ayva fidesine elma aşısının yapılması sonucu oluştu dediler” diye konuştu.

Bahçelerinde birçok ürün yetiştiren ev sakinleri bu ürününün adının ne olduğunu merak ettiklerini de dile getirdiler.Gemerek İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünden gelerek ürünü inceleyen Ziraat Teknikeri Ahmet Unurlu; meyvenin ayva fidesine yapılan elma aşısı sonucunda ortaya çıkan farklı bir meyve olduğunu, isminin ne olduğunu bilmedikleri bu meyveyi araştıracaklarını belirtti.

İsmini dahi bilmedikleri meyveyi bahçelerinde yetiştiren Rengül ve Nihat Durukan çifti bu meyveye bir isim arıyor.

12 Eylül 2013 Perşembe günü yayınlandı