Akrobasi yapayım derken 1200 metreden düştü

Norveç akıl almaz bir kazadan sağ kurtulan jimnastikçi Richard Henriksen'i konuşuyor. Yaklaşık bin 200 metre yüksekliğinde bir dağdan aşağı düşen Henriksen, paraşütünü son anda açmayı başardı.
Akrobasi Şöleni Norveç İlginç Görüntü 


42 yaşındaki Richard Henriksen, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir jimnastik gösterisi esnasında az kalsın hayatından oluyordu. Norveç'in NRT televizyonunda yayınlanan 'Normal Delilik' isimli bir program için özel bir gösteri hazırlamak isteyen Henriksen akla gelebilecek en tehlikeli mekanlardan birini seçti: Norveç'in doğusundaki Eikesdal bölgesinde bulunan bin 200 metre yüksekliğindeki Strandkolvet dağı. Dağın kenarına özel bir jimnastik platformu kurduran Richard Henriksen, bir süre sonra platformun üzerine çıkarak gösterisine başladı. Kameraların kayıtta olduğu gösteri başlangıçta sorunsuz gibi görünüyordu. Ancak bir süre sonra hiç beklenmedik bir şey oldu. Dağın kenarına sabitlenen çelik platform yıkıldı ve Henriksen bin 200 metre yükseklikten aşağı uçtu. Henriksen'in düşüşü ve televizyon ekibinin yaşadığı panik kameralara yansıdı.

Mucizevi bir şekilde kayalıklara çarpmayan Henriksen yere çarpmasına çok kısa süre kala sırtındaki paraşütü açarak hayatta kalmayı başardı.

Norveç'in Trondheim şehrinde doktorluk yapan 5 çocuk babası Richard Henriksen, kazanın ardından düşme anını anlattı. Henriksen, ' Çelik platformun yıkılmasıyla çıkan sesi duyduğumda bir an benim için her şeyin bittiğini düşündüm. Sonra aklıma çocuklarım geldi. Onları babasız bıraktığım için çok pişman oldum. ' dedi. Düşerken aklından birçok şey geçtiğini ifade eden Henriksen, ' Yere çarpmadan çok kısa süre önce aklıma sırtımdaki paraşütü açmak geldi. Bu sayede hayatta kalabildim. ' diye konuştu.

Yapımcı Are Sende Osen ise yaşadıkları dehşeti şu sözlerle anlattı: ' Platformun yıkıldığı an herkes büyük bir şok yaşadı. Ne yapacağımızı bilemedik. Ama şunu söyleyebilirim hepimiz Richard'ın öldüğünü düşünüyorduk. O mesafeden kurtulması neredeyse imkansızdı. '



2 Ekim 2014 Perşembe günü yayınlandı