Kuş Kendi Irkından Olmayan Kuşlara Bakıyor

Bodrum ' a bağlı Gündoğan beldesinde bir evin bacasına yuva yapan kuş, kendi ırkından olmayan kuşlara bakıyor.
Gündoğan 


Gündoğan Beldesinde bir evin bacasına yuva yapan kuş kendi ırkından olmayan bıldırcın cinsi kuşlara kedi yavruları gibi bakıyor. Gagasıyla yemek yediriyor başuçlarından ayrılmıyor. Kuluçkaya yatan bıldırcın kuşu yumurtalarına sahip çıkmayan karabaş cinsi yaban kuşu yumurtalara sahip çıktı. Yumurtaların kuluçka döneminin ardından doğmasıyla birlikte karabaş cinsi kuş kendi çocukları gibi bıldırcınlara sahip çıktı ve kuşları beslemeye başladı. Bıldırcınlara gagası ile yemek getirip yediren yaban kuşu, ev sahiplerini şaşırttı.

Bıldırcın kuşlarını besleyen Lise öğrencisi Berna Alsan bu duruma çok şaşırdığını belirterek “yaban bir kuş olan karabaş cinsi kuş Bizim bıldırcınlarımız var. Bıldırcınlar yerde türeyen bir kuş. Bu yavru bıldırcınlar ise normal beslenmesi gereken kuşlar. Beyaz bıldırcınımız 2 gün boyunca kuluçkaya yattı. Daha sonra yumurtalarını terk etti. Karabaş cinsi yaban kuşun yumurtaları öldüğü için karabaş cinsi yaban kuşun altına koyduk yumurtaları. 21 gün kadar kuluçkada kalan yumurtalardan kuşlar cıktı. Şuna 2 bıldırcın yumurtadan çıktı. bir yumurtada daha duruyor çıkmak üzere. Bıldırcının normal beslenmesi gerekir ama karabaş cinsi kuş gagası ile yemek getirip besliyor”dedi.

Bu arada bıldırcınların sahibi olan Alsan yuvaya yerleştirdiği gizli kamera ile kuşların beslenme anınıda saniye saniye kameralara çekti. Kuşlara gagası ile yemek getirdiği anlar gizli kameran ile anı anı anına görüntülendi.
11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı