Kartalın Geyik Avı Objektiflere Böyle Takıldı

Rusya ' nın Uzakdoğu kıyılarındaki Lazovsky bölgesindeki bir doğa koruma alanında kaya kartalının bir geyiği avlaması objektiflere yansıdı.
Londra Sibirya Rusya 


Rusya ' daki Sibirya kaplanlarının hareketlerini gözlemlemek amacıyla kurulan kameralara ilginç bir olay yansıdı. Kameranın önünden geçen bir geyiğin aniden düşerek ölmesi araştırmacıların dikkatinden kaçmadı ve fotoğraflar geriye dönük incelendiğinde gerçek ortaya çıktı. 2 metreden fazla kanat açıklığına sahip olan bir kaya kartalının pençelerini geyiğe geçirerek öldürdüğü ve sonra yediği anlaşıldı.

Fotoğrafları basınla paylaşan Londra Zooloji Derneği, kartalların geyik avlamasının görüntülemesinin ender bir olay olduğunu belirtti. Dernekten Linda Kerley yaptığı açıklamada, “Kar üzerinde geniş bir etobur canlının izi yoktu ve geyiğin koşarken aniden durarak öldüğü gözüküyordu. Geriye dönük olarak kayıtları incelediğimizde ise gördüğümüz şey karşısında hayrete düştük” dedi.

Fotoğrafların 2011 Aralık ayında çekildiği ve bu ay yayınlanan bilimsel makalede yer almasının ardından basınla paylaşıldığı ifade edildi.
27 Eylül 2013 Cuma günü yayınlandı