Dişi Geyik Eşi Tarafından Veterinerlik' Edildi

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve dişilerin en büyük sıkıntıları arasında yer alan aile içi şiddet, hayvanlar aleminde de görülmeye başlandı. Nazilli Belediyesi ' ne ait hayvanat bahçesinde bir geyik eşi olan Canan isimli alageyiği öldüresiye darp etti. Ağır yaralı olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi ' ne kaldırılan Canan isimli Alageyik ameliyata alındı. Aile içi şiddet uygulayan baba geyik ise cezasını çekmek üzere tek kişilik tecrit odasına alındı.
Son Dizisi Adnan Menderes Üniversitesi Canan Dizisi Adnan Menderes Ahmet Şahin 


Edinilen bilgiye göre Nazilli Belediyesi ' ne ait hayvanat bahçesinde sabaha karşı Canan isimli alageyik kızgınlık evresine giren Efe isimli eşi arasında kavga çıktı. Dişi geyik Efe ' nin boynuz darbeleri ağır yaralandı. Dişi geyik hayvanat bahçesi görevlileri tarafından kurtarılırken, oldukça sinirli olan erkek geyik ise aile ortamından uzaklaştırıldı. Ağır yaralanan Canan isimli dişi geyik, Acil olarak Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hastanesi ' ne kaldırıldı. Prof. Dr. Murat Sarıerler başkanlığındaki ekip tarafından Canan isimli dişi geyik hemen narkozla bayıltılarak ameliyata alındı. Karnından ve sağ ön bacağından ameliyat edilen geyiğin hayati tehlikesini atlattığı ve yaklaşık 2 ay sürecek tedavi sürecinin ardından iyileşeceği belirtildi.

“ERKEK GEYİĞE AİLEDEN UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERİLDİ”

Yaşanan bu üzücü olayın ardından aile içi şiddet uygulayan erkek geyiğe, insanların sosyal yaşantısında uygulanan cezaya benzer ceza verildi. Hayvanat bahçesi görevlileri tarafından geyiğin yaşam hakkının ön planda tutularak alınan kararda, nasıl eşine şiddet uygulayan bir erkeğe evden uzaklaştırma cezası veriliyorsa Efe isimli erkek geyiğe de aile ortamından uzaklaştırma cezası verildi. Tek kişilik tecrit odasına konulan Efe isimli erkek geyiğin dişi geyik iyileşinceye kadar yuvadan uzak tutulacağı belirtildi.

Canan isimli dişi geyiğin yarasının ağır olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Sarıerler, tedavi sürecinden sonra geyiğin normal yaşamına döneceğini belirtti.Nazilli Belediyesi Veteriner Hekimi Ahmet Şahin, hayvanat bahçesinde yaşanan bu olumsuzluğa üzüldüklerini ancak insan yaşamında olduğu gibi geyiklerde de zaman zaman aile içi kavgaların olduğunu belirterek özellikle erkek geyiklerin kızgınlık dönemlerinde şiddete başvurabildiğini söyledi.

Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
Canan Dizisi Hakkında
Hayatının belki de en mutlu gecelerinden birinde… Gençliğinin ve güzelliğinin baharında… Sanki her şey tersine dönmeye başlar hayatında. Sevdiği, saydığı… Yakını bildiği herkes, bir anda sırtını döner ona… Sonunda da istemediği bir evliliğe zorlanıp, karnında bebeğiyle bir paçavra gibi atılıp yaşadığı evden uzaklaştırılır… Biricik aşkı Selim’e veda bile edemeden… Uğradığı haksızlıkların, ağır saldırının, hiçe sayılmanın, onursuzluğa mahkum edil...
devamı
20 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı