Zeytin Dalı Harekatı'na destek - BOLU
Mehmetçik'in yurdun bütünlüğü ve milletin birliğine kasteden teröristlere karşı Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele ettiğine dikkati çeken Baruş, "Milletimizin verdiği bu güçle Afrin'e Türk bayrağını dikmiş durumda. Bundan büyük bir gurur ve onu duyuyoruz. Bu mücadelede Mehmetçiğimizin arkasında hissettiği manevi güç çok önemli. Milletimizin her ferdi bunu tüm toplum kesimleriyle her zaman hissettiriyor. Kadınlarımız düzenlediği kermeslerde, çocuklarımız Mehmetçik'e hitaben yazdıkları mektuplarda, esnafımız bir araya gelerek düzenlediği kampanyalarla ve muhtarlarımız bir araya gelerek gönül birliği halinde Mehmetçiğimize olan şükranlarını, desteklerini ifade etmek üzere yardım kampanyaları düzenliyorlar." şeklinde konuştu.
Vali Baruş, esas amacın Mehmetçik'e maddi yardımdan ziyade milletin tüm fertlerinin onların arkasında olduğunu, milletin yüreğinin onlarla birlikte attığını hissettirmek olduğunu kaydetti.
Mehmetçik'e destek anlamında Bolu Muhtaralar Derneği'nin bir kampanya düzenlediğini aktaran Vali Baruş, "Kampanya kapsamında Mehmetçik Vakfı'na bağışlanmak üzere kendi aralarında yardım toplamışlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.
Dernek Başkanı Özen ise "Millet Mehmetçik ile el ele" kampanyası başlattıklarını, muhtarların da bu kampanyaya destek verdiğini, 79 köy ve 2 mahallede 55 bin lira toplandığını, an itibarıyla devletin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin böyle bir maddiyata ihtiyacının olmadığını bildiklerini vurgulayarak, "Bizim evlatlarımızdan oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne gönlümüzün onlarla olduğunu ifade etmek üzere toplamış olduğumuz bu parayı Mehmetçik Vakfı'na yatırdık." ifadelerini kullandı.
Bild Yurt Dışı Kermes Teröristler
20 Mart 2018 Salı günü yayınlandı















