Zeytin Dalı Harekatı'na destek - ANKARA / AFYONKARAHİSAR / TOKAT

- Çubuk'ta minik öğrencilerin Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğine gelişi - Mektup ve hediyelerin Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan'a teslim edilmesi - Çubuk Başakpınar Kreş ve Anaokulu müdürü Hatice Çemen Erdoğan'ın konuşması - - Dernek Başkanı Zeki Avan'ın konuşması - Çocukların konuşması - İstiklal marşının okunması - Yemek ikramıAFYONKARAHİSAR - Minibüs durağından görüntüler - Bir şoförün açıklama okumasıTOKAT - Gençlerin Turhal Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne gelişi - Gençler adına Ali Öztürk'ün açıklama yapmasıAnaokulu öğrencilerinden "Zeytin Dalı Harekatı"na destek - Ankara 'nın Çubuk ilçesinde anaokulu öğrencileri TSK'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere atkı bere ve eldiven gönderdi - Yardımları teslim alan Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Avan: - "Bu yaşta çocuklar bunları düşünüyorsa Allah'ın izniyle bu ülke yıkılmaz"ANKARA (AA) - Ankara 'nın Çubuk ilçesinde anaokulu öğrencileri Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), terör örgütlerine karşı Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerler için atkı bere ve eldivenlerden oluşan paketler hazırladı.Çubuk Başakpınar Kreş ve Anaokulu öğrencileri harçlıklarıyla aldıkları atkı, bere ve eldivenler ile ailelerince kaleme alınan duygularını yansıtan mektupları harekata katılan askerlere ulaştırılmak üzere Çubuk Terör Mağdurları Derneğine teslim etti.Daha sonra öğrenciler dernek binasındaki Türk bayrağı ve ilçedeki şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı köşede Mehmetçik için İstiklal Marşı okudu, asker selamı verdi.Okul müdürü Hatice Çemen Erdoğan da öğrencilerin büyük bir istek ve heyecanla askerler için hazırlık yaptığını belirtti.
"Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve huzuru için harekata katılan TSK personeline moral desteği amacıyla çocuklarımız resim yaptılar, mektup hazırladılar. Ayrıca harçlıklarıyla askerlerimize bere, atkı ve eldiven alarak destekte bulunmaya çalıştılar." diyen Erdoğan, bu manevi destekle askerlerin muzaffer olacağına inandıklarını dile getirdi.Yapılan destekten dolayı öğrencilere okul idaresine teşekkür eden Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan ise Türk Devleti'nin, TSK'nin çok güçlü olduğunu vurguladı.Yapılan dualarla ve anlamlı manevi desteklerle TSK'nin çok daha güçlendiğine işaret eden Avan, "Askerimizin yiyeceğe, gıdaya, giysiye ihtiyacı yok. Ancak bizim yaptıklarımız onlara manevi bir güç vermek için. Özellikle çocuklarımızın desteği çok anlamlı. Çok duygulandık. Bu yaşta çocuklar bunları düşünüyorsa Allah'ın izniyle bu ülke yıkılmaz." ifadelerini kullandı.Öğrencilerden Yaren Su da askerleri çok sevdiklerini anlatarak, "Onlara bizi korudukları için çok teşekkür ederiz." diye konuştu.
**Minibüsçülerden Mehmetçik Vakfı'na bağışAFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da bir minibüs durağındaki esnaflar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik sürdürülen "Zeytin Dalı Harekatı"na destek olmak için bir günlük kazançlarını Mehmetçik Vakfı'na bağışlama kararı aldıklarını duyurdu.Karşıyaka - ANS Minibüs Durağı Başkanı Yakup Sivri, gazetecilere yaptığı açıklamada, minibüs esnafı olarak Afrin'de sürdürülen operasyonu sonuna kadar desteklediklerini belirtti.
Karşıyaka - ANS minibüsleri sahipleri ve sürücüleri olarak vatan için canlarını vermeye, gönüllü asker olmaya hazır olduklarını ifade eden Sivri, şunları kaydetti:"Durağımızda çalışan 20 minibüs var. Bu hatta yaklaşık 35 yıldır yolcu taşıyoruz. Karşıyaka - ANS minibüsçüleri olarak her zaman vatanımızın, devletimizin ve askerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Durak olarak karar aldık. Askerimize destek olmak için bir günlük kazancımızı Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağız."***Zeytin Dalı Harekatı'na destekTOKAT (AA) - Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Sivaslı gençler, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.Bir grup genç, Türk bayrakları ile Turhal Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.Burada gençler adına bir açıklama yapan Ali Öztürk, "Devletimizin, milletimizin ve güvenlik güçlerinin her zaman durum ne olursa olsun yanındayız. Şu an buradan seslensek de kalbimiz ve ruhumuz Afrin'de askerlerimizle beraberdir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' olmak üzere, bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İhtiyaç halinde, Afrin'de savaşmaya her zaman hazırdır. Bizler şehadet şerbetini içmek için sıraya girmiş, Türkiye Cumhuriyeti devletinin sivil askerleriyiz." ifadesini kullandı.
İstiklal Marşı Güvenlik Güçleri Minibüs Durağı Gönüllü Asker Minibüsçü 

1 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı