Yonca Evcimik Başbakanlık'ta

Ünlü şarkıcı Yonca Evcimik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ' ı ziyaret etti. Evcimik, hayvanlara karşı işlenen suçların Kabahatlar Kanunu ' ndan çıkarılıp Ceza Kanunu kapsamına alınması gibi düzenlemeleri içeren bir yasa hazırlanması için Adalet Bakanlığı bürokratlarıyla toplantılar yaptıklarını söyledi.
Başbakan Hayvan Hakları Yonca Evcimik Adalet Bakanlığı Başbakan Yardımcısı 


Ünlü şarkıcı Yonca Evcimik,Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından gazetecilere görüşmeye ilişki açıklamalarda bulundu. Hayvan Hakları Aktif Güç Birliği Platformu üyelerinin Adalet Bakanlığı ' ndan bazı bürokratlarla hayvan haklarıyla ilgili görüşmeler yaptıkları öğrenilirken, ünlü sanatçı Yonca Evcimik de, hayvan haklarıyla ilgili hazırladıkları yasa taslağını bakanlık bürokratlarıyla müzakere etmeye başladıklarını söyledi.

Yonca Evcimik, hayvanlara karşı işlenen suçların Kabahatlar Kanunu ' ndan çıkarılarak Ceza Kanunu ' nun kapsamına alınması gibi bir yasa tasarısı için çalıştıklarını belirterek, bunun da pet-shop ' larda hayvan satımının yasaklanması, yunus parklarının yasaklanması gibi bir takım düzenlemeleri içermesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda Adalet Bakanlığı hukukçularıyla görüşmeler yaptıklarını söyleyen Evcimik, bu görüşmelerin ise devam edeceğini dile getirdi.

Evcimik yasa taslağı ile ilgili olarak, “Niçin hayvanlara karşı işlenen suçlarda ceza, 2 yıllık hapis cezası ile başlasın? Bu tür hasta ya da tehlikeli insanların toplum içinden ayıklanması lazım. Bugün hayvana tecavüz eden, şiddette bulunan yarın çocuğa, yaşlıya, engelliye yöneliyor biliyorsunuz''diye konuştu. Evcimik ayrıca Başbakan Erdoğan ile daha önce bu konuyu görüştüğünü kaydederek, “Zaman kaybetmeden, Başbakanımızın da öngördüğü üzere ve bir an önce bu işin toparlanması açısından tekrardan masaya oturduk. Gelişmeler güzel, umarım tüm hayvanseverlerin, sivil toplum kuruluşlarının istediği şekilde ortak bir yol bulunacaktır'' şeklinde konuştu.

Yonca Evcimik Hakkında
Aynı tarihlerde birçok tiyatroda oyunculuk yaptı. 1979′da Şan Tiyatrosu’na girdi. 1984′e kadar burada birçok oyun ve müzikallerde yer aldı. Yedi Kocalı Hürmüz, Hisseli Harikalar Kumpanyası, Şen Sazın Bülbülleri, Nükhet Duru ve On Yıl Geçti, Ajda Pekkan Süperstar, Hababam Sınıfı ve Carmen rol aldığı çalışmalardır. Bu dönemde ayrıca Hababam Sınıfı Güle Güle ve Kızlar Sınıfı adlı filmlerde de oynadı. 1985-1988 yılları arasında, Devekuşu Kabare Tiya...
devamı
9 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı