Yiğit Bulut'tan çözüm süreci çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığını da yapan Star gazetesi yazarı Yiğit Bulut TRT Haber'de yayınlanan Derin Analiz programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Turgut Özal Trt Haber Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Yiğit Bulut 


Yiğit Bulut 'Eğer biz bugün bir soruşturma yapıyorsak Türkiye'de ne olduğunu sorguluyorsak, 2001 krizini sorguluyorsak, 2002'den, 2003'ten sonra bu günlere nasıl gelindiğini Gezi olaylarını, 17 Aralık'ı, 25 Aralık'ı sorguluyorsak 94 krizinden başlayacağız. Hatta 94 krizinden de başlamayacağız. 90 yılından başlayacağız' dedi.

90 yılında ne mi oldu? diyen Yiğit Bulut '90 yılında bugünkü çözüm süreci dediğimiz sürecin tohumları atılmaya başlandı. Turgut Özal yanındaki üç isimle Kürt denklemi değişmeli ifadesini kullanarak bu sorgulamayı başlattı. Bu sorgulama sırasında Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı olarak o dönemde bir siyasetçi olarak İsmet Sezgin'le beraber Suriye'yle, İran'la, Irak'la bir çok girişim gerçekleştirdi. Turgut Özal'ın da bunların hepsinden haberi vardı. Sonuçta 93'ün Ocak ayında Türkiye'nin Kürt gerçeği değişmeli, çözüm sürecinin ilk adımı olarak hayata geçmeli cümlesi Cumhurbaşkanı tarafından Çankaya Köşkü'nde kuruldu' şeklinde konuştu.
14 Ocak 2015 Çarşamba günü yayınlandı