Yeni Zelanda’daki terör kurbanları Avustralya’da anıldı - MELBOURNE

- Genel görüntüler - RöportajlarYeni Zelanda’daki terör kurbanları Avustralya’da anıldı - Yeni Zelanda'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler Melbourne ’da dualarla anıldıMELBOURNE (AA) –Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood camilerine yapılan terör saldırısında hayatlarını kaybeden 50 kişi için Melbourne ’da anma töreni düzenlendi.
Avustralya’daki Türklerin en yoğun yaşadığı semtlerin başında gelen Melbourne Broadmeadows semtinde düzenlenen anma törenine Türklerin yanı sıra bölgede yaşayan farklı etnik köken ve inançlara sahip çok sayıda Avustralyalı katıldı.
Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood camilerine yapılan terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için okunan Kur’an - ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İşçi Partisi Federal Milletvekili Maria Vamvakinou, İşçi Partisi Victoria Eyalet Milletvekili Frank McGuire, Melbourne İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Prof. Dr. Nuh Arslantaş terör eylemini kınayan birer konuşma yaptı. - Federal Milletvekili Maria Vamvakinou, ‘‘hepimiz sizinle birlikteyiz’’ Melbourne ’da Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren camilerin imamlarının da katıldığı programın ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Maria Vamvakinou, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu.Son 18 yıldır mecliste temsil ettiği Broadmeadows’daki toplum içinde Müslümanları destekleyen çok sayıda insan olduğunu vurgulayan Vamvakinou, ‘‘Toplumuma şunu söylemek istiyorum korkmayın, destek veren çok var, toplumumuz çok güçlü hepimiz sizinle birlikteyiz her zaman olduğu gibi.’’ ifadelerini kullandı. - Eyalet Milletvekili Frank McGuire, ‘‘Yan yana yolumuza devam edeceğiz’’Christchurch kentinde teröre kurban verilen insanları anmak, hayatta kalanlara desteklerini göstermek için bir araya geldiklerini aktaran Frank McGuire, ‘‘Yan yana yolumuza devam edeceğiz, bundan korkmayacağız yaşananlardan güç alıp beraber devam etmeye çalışacağız çünkü bu her zaman Avustralya’nın umudu olmuştur.’’ dedi.
- Prof. Dr. Arslantaş, ‘‘İnsanlığı teröre topyekun cephe alması gerekir’’Programda yaptığı konuşmada Yeni Zelanda’daki terör saldırısını ‘‘İnsanlığın tarihine kara bir leke olarak’’ geçtiğini dile getiren Prof. Dr. Nuh Arslantaş, ‘‘İnsanlığın teröre karşı mücadelesinde artık samimi bir tavır takınması gerekiyor, terör kimden gelirse gelsin, lanetlenmesi, telin edilmesi gerekiyor. Çünkü gerçekten camiler, sinagoglar, havralar mabetler, hangi mabet oluşa olsun kliseler kutsaldır, insan canı bundan daha kutsaldır. Terörün bu anlamda lanetlenmesi ve insanlığında top yekun bir şekilde teröre karşı cephe alması gerekiyor.’’ şeklinde konuştu.
Yaklaşık 2 saat süren anma program cemaatle kılınan yatsı namazının ardında sona erdi.
Terör Eylemi Terör Saldırısı Anma Töreni Etnik Köken Saldırı 

22 Mart 2019 Cuma günü yayınlandı