Yeni öğretim yılı başladı - AFYONKARAHİSAR

- Afyonkarahisar 'da İlköğretim Haftası töreninden görüntü, - Öğrencilerin halk oyunları gösterisinden görüntü, - Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın konuşma görüntüsü, - Detay görüntüler, Afyonkarahisar ’da yeni eğitim öğretim yılı başladıAFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar ’da 2018 - 2019 yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.
Bayraktepe İlkokulu’nda düzenlenen törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, il genelinde 146 bin öğrenci ile 10 bin öğretmenin 2018 - 2019 eğitim öğretim yılında yeni bir hayata başlangıç yaptığını söyledi.

Tutulmaz, eğitimin toplumların geleceğini şekillendirdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:“Ülkemiz, bulunduğumuz ortam itibariyle eğitimde ne çok iyi bir konumda ne de kötü durumdayız. Ortalardayız. Matematik ve benzeri alanlarda da biraz da gerideyiz. Ancak, bunu daha iyi yapabilme adına her türlü çalışmaların yapıldığını burada açıkça ifade etmek isterim.” - “Okullarımızın alt yapı tamamen hazır”Alt yapı anlamında da önemli gelişmeler yaşandığını belirten Tutulmaz, Afyonkarahisar ’da bir öğretmene 11 öğrenci düştüğünü vurguladı.Öğretmen açısından Türkiye’nin yeterli konumda olduğunu aktaran Tutulmaz, “Yine bina açısından da ilkokullardaki sınıflarda 16 kişi, ortaokullar ve liselerde de 17 kişi öğrenci ortalamasıyla giriyoruz. Ayrıca, Afyonkarahisar ’ımızda sadece 3 okulumuzda sabahçı ve öğlenci uygulaması var. İnşallah, önümüzdeki yılda onları da bitirmiş olacağız. Şuanda o okulların inşaatları devam ediyor. Yani, okullarımızın alt yapı tamamen hazır. Biz yöneticilere ve öğretmenlerimize düşen bu ortamdan iyi bir sonuç elde edebilmektir. Çocuklarımızı hem akademik başarı anlamında hem de milli manevi değerlerimize sahip yetiştirebilmek adına daha çok gayret sarf etmemiz lazım.”Tutulmaz, eğitiminde başarının sadece disiplinle olacağına dikkat çekerek, bizlerin özellikle ilk günden başlayarak 14 Temmuz 2019’a kadar her dakikayı, saati ve günü verimli bir şekilde geçirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, Afyonkarahisar ’da bütün okulların eksiklerin azami ölçüde giderildiğini ve 2018 - 2019 yeni eğitim yılına hazır bir şekilde girdiğini bildirdi.Konuşmaların ardından öğrenciler, halk oyunları gösterileri sundu. Tören, protokol üyelerinin okulu gezmesi ile sona erdi.Programa Vali Tutulmaz'ın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Eğitim Yılı Öğretmenler Eğitim Öğretim Yılı Halk Oyunları Yeni Eğitim Yılı 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı