Yabancı uyruklu öğrencilerden 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek - GİRESUN

Yabancı uyruklu öğrencilerden "Zeytin Dalı Harekatı"na destek - GİRESUN - Basın açıklamasına katılan öğrenciler - İnşaat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Mısırlı Abdelrahman Omaran tarafından açıklamanın okunması - Şehitler için dua edilmesiYabancı uyruklu öğrencilerden "Zeytin Dalı Harekatı"na destek - Giresun Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, basın açıklamasıyla Afrin'e yönelik "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdiGİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesinde (GRÜ) eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, basın açıklamasıyla Afrin'e yönelik "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi.Güre Yerleşkesi'ndeki rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan İnşaat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Mısırlı Abdelrahman Omaran, harekatın bölgedeki terör örgütlerinin temizlenmesi ve Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının güvenliğini sağlamaya yönelik yapıldığını söyledi.

Harekatı sonuna kadar desteklerini vurgulayan Omaran, Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) işgalci gibi gösterilmeye çalışılmasını da kınadıklarını belirtti.
Özgürce ülkelerinde yaşayamayan, çeşitli baskı ve yıkımlar neticesinde ülkelerinden uzaklaşmak zorunda kalan Suriyelilere kucak açan Türkiye'nin onları kendi topraklarına yerleştirmek ve sınır güvenliğini sağlamaktan başka bir hedefi olmadığını ifade eden Omaran, şunları aktardı:"Çeşitli terör örgütlerince içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılan Türkiye Cumhuriyeti'nin samimiyetine güveniyoruz. Destekliyoruz çünkü içeriden ve dışarıdan sözde savaş karşıtı söylemlerin de samimi olmadığını anlıyoruz. Destekliyoruz çünkü misafiri olduğumuz bu ülkenin 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkelerine bağlı olduklarına tüm kalbimizle inanıyoruz."Omaran, harekatın başarıya ulaşmasının bölge adına çok olumlu olacağını vurgulayarak şunları kaydetti:"Türkiye’de yaşamak zorunda kalan binlerce Suriyelinin de terör örgütlerinden temizlenen topraklarına dönebileceklerini umuyoruz. Türk ordusunun terör örgütlerine yapılan her türlü desteğe rağmen bu operasyonda önemli başarılara imza attığını ve operasyon sonucunun da hem bölge halkı için, hem de Türkiye Cumhuriyeti için hayırlı olacağına inanıyoruz."Basın açıklaması şehitler için yapılan duanın ardından sona erdi.
Samimiyet Basın Açıklaması Sınır Güvenliği Savaş Karşıtı Öğrenciler 

23 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı