Vali açıkladı: 'Sahte alkolden 13 kişinin tedavisi sürüyor 1 tona yakın kaçak içki ele geçirildi'

Valinin açıklaması
Operasyon Sahte İçki Zehirlenme Kaçak Alkol Kaçak İçki 

-Ele geçirilen kaçak içkiler
-Hastaneden detaylar

( TEKİRDAĞ ) Vali açıkladı: "Sahte alkolden 13 kişinin tedavisi sürüyor 1 tona yakın kaçak içki ele geçirildi"- "29 başvurudan 9 taburcu, 7 ölü ve 13 kişinin tedavisi sürüyor" TEKİRDAĞ

- Tekirdağ’ın Çorlu İlçesinde meydana gelen sahte içki zehirlenmelerine ilişkin konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 13 vatandaşın tedavilerinin devam ettiğini ve operasyonlarda 1 tona yakın kaçak içkinin ele geçirildiğini söyledi.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesinde geçen hafta meydana gelen kaçak içki olayına ilişkin Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım açıklamada bulundu. Vali Yıldırım, şuana kadar toplam 29 başvuru olduğunu 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 13 kişinin tedavisinin sürdüğünü belirtti.
9 kişi taburcu edildi Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada “Değerli arkadaşlar geçen hafta üzücü olaylar yaşadık. Tabi ki alkol, toplu olarak kendisi olarak insanlara zarar veriyor. Bunların sahtesi daha çok zarar veriyor. Hadiseyi öğrenmiş olduk. Emniyet olarak, jandarma olarak hemen faaliyete başladık. Geçen hafta ne yazık ki 29 tane böyle olay geldi. Bunlardan ne yazık ki 7 tanesini kaybettik. 29 kişi içerisindeki 13 vatandaşımızın tedavileri devam ediyor. 9 vatandaşımızda hastanelerimizde iyileşerek hastaneden taburcu oldular. 26 ayrı adreste operasyonlar yapıldı. Savcılığın önüne çıkarılan 6 kişi tutuklandı. Toplam 701 litre yani bir tona yakın kaçak alkol yakalamamız söz konusu. Bunlar yapılmış el yapımı. Bununla birlikte 10 kilonun üzerinde de etil alkol yakalandı ki, Bunları yakalamasaydık. Belki de başkalarının zehirlenmesine sebebiyet vereceklerdi” dedi.
(Hastaneden detaylar
2 Temmuz 2021 Cuma günü yayınlandı