Vakit namazlarına gelen çocuklara ödül - OSMANİYE

- Cami ve öğrencilerden detay görüntü - Cami cemaatinden Muammer Demirci ve öğrencilerden Metehan Demirci ile röportaj - Öğrencilerin namaz kılması ve Kur'an - ı Kerim okuması - Masa tenisi oynamasıOSMANİYE (AA) - Kadirli ilçesinde bir cami imamı, vakit namazlarına gelen çocukların ailelerine mesaj atıyor, en fazla mesajı alan çocukları çeşitli hediyelerle ödüllendiriyor.Kadirli Miraç Camii din görevlisi Recep Çeri, cami cemaatinin desteğiyle yaz Kur'an kursuna katılan öğrencilerin vakit namazlarına gelip gelmediğini kontrol ederek, namaza gelen çocukların ailelerine cep telefonuyla mesaj attı. Çeri, en fazla mesajı alan çocukları ise top, forma, oyuncak gibi hediyelerle ödüllendirdi.Çeri, Kur'an kursuna gelen öğrencilere camiyi sevdirmek, cami alışkanlığı kazandırmak ve namazlara devamlılığı sağlamak amacıyla velileriyle yaptıkları çalışmanın yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Diğer yıllara oranla bu yıl yaz Kur'an kursuna ve vakit namazlarına gelen öğrenci sayısının arttığını ifade eden Çeri, "Bu yıl ilk defa uygulamayla başladığımız çalışmayla öğrencilerin camiye daha fazla geldiğini gördük. 2 ay süreyle 100 öğrencimizin ailesine vakit namazı kıldığına dair mesaj attık. Aileye ne kadar çok mesaj giderse hem ben hem çocukların ailesi gelen mesaja göre çocuğuna çeşitli hediyeler alıyor veya çocuğunu tatile gönderiyor. Hem cami cemaatimiz çoğaldı hem de cemaatimizin yaş ortalaması düştü." diye konuştu.
Öğrencilerden, Metehan Demirci ise camiye gitmekten ve namaz kılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, deniz tatili hediyesinden dolayı babasına teşekkür etti.Cami cemaatinden Muammer Demirci de oğlunun 2 ay süreyle hem kuran kursuna hem de camiye giderek vakit namazlarını tam kıldığını kaydetti.

Cami İmamı Cep Telefonu Öğrenciler Kuran Kursu Öğrenci Sayısı 

16 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı