'Uyuşturucuya hayır' demek için pedal çevirdiler - İSTANBUL

"Uyuşturucuya hayır" demek için pedal çevirdiler - İSTANBUL - Bisiklet turundan görüntüler - Üyelerin slogan atması - Mustafa Çöpüroğlu'nun açıklaması"Uyuşturucuya hayır" demek için pedal çevirdiler - İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği ile Frenle Bisiklet Kulübü üyeleri, uyuşturucu kullanımına dikkati çekmek için Edirnekapı'dan Saraçhane'ye pedal çevirdiİSTANBUL (AA) - İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği ve Frenle Bisiklet Kulübü üyeleri, uyuşturucu kullanımına dikkati çekmek için Edirnekapı'dan Saraçhane Parkı'na bisiklet turu ve yürüyüş düzenledi.
"Uyuşturucuya karşı frenle yarın çok geç olabilir" sloganıyla düzenlenen etkinliğe katılanlar, "Gençlik uyuma yarınlara sahip çık", "Maddeye karşı omuz omuza", "Madde kullanma, hayatını karartma" sloganları attı.İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çöpüroğlu, Saraçhane Parkı'nda yaptığı açıklamada, madde bağımlılığının son yılların çığ gibi büyüyen, aileleri ve toplumu tahrip eden en büyük sorunlardan biri olduğunu söyledi.

Çöpüroğlu, uyuşturucu maddelerin sigara gibi kolay, sokak aralarında temin edilebilecek bir hale geldiğini anlatarak, önlem alınmaması durumunda gençlerin uyuşturucunun pençesinden kurtulamayacağını ifade etti.
Uyuşturucu kullanımının en fazla gençlik döneminde başladığını vurgulayan Çöpüroğlu, "Uyuşturucu kullanımı, başlaması kolay, bırakması güçlü irade isteyen bir hastalıktır. Özellikle ergenlik döneminde akran baskısından dolayı 'Bir kereden bir şey olmaz.' ile başlayan uyuşturucu kullanımı profesyonel destek alınmadığı takdirde geri dönülmez noktalara ulaşmaktadır. Madde bağımlılığı kişinin sinir sistemine etki ederek akli, fiziki ve psikolojik dengesini bozmakta, bünyesini bütünüyle çökertmektedir." dedi.
Çöpüroğlu, uyuşturucunun sadece bireysel bir sağlık sorununa neden olmadığını kaydederek, bağımlı kişilerin ailesini, çevresini ve toplumu olumsuz etkilediğini ifade etti.
Gençlerin uyuşturucuya başlamaması için en büyük görevin ailelere düştüğüne dikkati çeken Çöpüroğlu, şunları söyledi:"Çocuklarımızın kimlerle arkadaşlık yaptığını ve ailelerini bilmeli, sağlıklı bir çevre oluşturmak için gayret göstermeliyiz. Uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklara musallat olmaması için bilgilendirilmeli ve bilinçli hale getirmeliyiz. Toplum olarak uyuşturucu bataklığına saplanmış gençlerimize el uzatmalı, bu bağımlılıktan kurtulmaları için yardımcı olmalıyız."Etkinliğe katılanlar, uyuşturucunun zararlarına dikkati çekmek için taşıdıkları tabutu Saraçhane Meydanı'na bıraktı.
Alışkanlık Bağımlılık Madde Bağımlılığı Uyuşturucu Madde Bisiklet Turu 

17 Aralık 2017 Pazar günü yayınlandı