Unutulmaya yüz tutmuş şapkacılık mesleğini 55 yıldır sürdürüyor

Şapka yapımından detaylar
Teknoloji Karahisar Irak 

-Röportaj

( AFYON KARAHİSAR-ÖZEL) 55 yıldır şapkacılık yapıyor- Şapkacı Ömer Günhan;- ''1965 yılında çıraklık ve kalfalık dönemim başladı"- "Meslekte çırak bulamıyoruz AFYON KARAHİSAR

- Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde gelişen teknoloji ile birlikte şapkacılık mesleği unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin arasına girdi. Şuhut’ta şapka imalatı yapan Ömer Günhan, 1965 yılında çıraklık ve kalfalık döneminden beri şapkacılık mesleğini devam ettiriyor. 55 yıldır şapkacılık mesleğini sürdüren sanatkar Günhan, mesleğin yaşaması için var gücüyle mücadele ettiğini belirtiyor. Küçük bir dükkânda şapka imalatı yapan Günhan, uzun zamandır kendi imkanlarıyla mesleğini sürdürdüğünü ifade ederek, meslekte malzeme sıkıntısının olduğunu söylüyor. Şapka imalatını 1965’ten beri yaptığını belirten şapkacı Ömer Günhan, ‘"1965 yılında çıraklık ve kalfalık dönemim başladı.
5 Yıldır gibi bir zaman geçti aradan da kendim dükkan açtım. O günden beride kendim çalışıyorum. Bu şapka 13 parça 13 defa elden geçiyor. Malzeme temininde sıkıntı var dışarıdan buluyoruz malzemeyi mümkünce İstanbul’dan alıyoruz malzemeyi. Bizim meslekte çırak yetiştirilmiyor. Çırak yetiştirilmesi lazım’’ ifadelerine yer verdi.
14 Nisan 2019 Pazar günü yayınlandı