Üniversite öğrencileri dar gelirli aile için seferber oldular - IĞDIR

- Üniversite öğrencileri dar gelirli aile için seferber oldular - Öğrenciler yardım malzemelerini taşıması - Öğrenciler ve İşçiler evi boyarken detay - Öğrencilerden Adile Karataş'ın konuşması - Evin babası Abdulselam Kızıltaş'ın konuşmasıIĞDIR (AA) - Iğdır Üniversitesi'nde eğitim gören bazı öğrenciler dar gelirli aileler için yardım kampanyası başlattı.Kredi Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan öğrenciler, 'Gönül Bağı' projesi kapsamında topladıkları yardım malzemelerini dar gelirli ailelere ulaştırdıÖzgür Mahallesinde, müstakil bir evde 6 çocuğuyla ikamet eden Abdulselan Kızıltaş ziyaret eden öğrenciler esnaftan topladıkları gıda ve ev eşyası aileye verdiler.Daha önceki ziyaretlerinde evin tadilatı içinde yardım toplayan öğrenciler, KYK İl Yurt Müdürlüğünde desteğiyle gelen işçilerle birlikte ailenin evini boyadılar, mutfak ve tuvaletin tadilatını yaptılar. Iğdır Üniversitesi İşletme Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Adile Karataş, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Kredi Yurtlar Kurumunda kalan üniversite öğrencileri olarak gönül bağı projesi başlattıklarını belirterek, "KYK'nın bizlere verdiği destekle dar gelirli aileleri, öğrenci evlerinde kalan imkanı kısıtlı öğrencileri ziyaret edip sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bu günde daha önce yaptığımız ziyarette ihtiyaçlarını tespit etiğimiz ailenin bu sorunun çözmek için geldik. Bu manda Iğdır esnafından topladığımız ailenin ihtiyacı olan perde, halı, mutfak malzemelerini getirdik. Ayrıca ailenin evini KYK'dan gelen ustalarımızla birlikte boya badana yaptık, tuvaletini ve mutfağını onardık" dedi.
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Esra Yağcı da, bu gün buraya, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğünün desteği ve Iğdır lı esnafların verdiği yardımla sürekli ziyaret ettikleri ailenin evini onarmak için geldiklerini söyledi.

Evin babası Abdulselam Kızıltaş da konuşmasında, daha önce öğrencilerin kendilerine gıda ve yiyecek yardımında bulunduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu günde evimizde olan eksikleri gidermek için geldiler, evimizi boyadılar, tuvaleti tamir ettiler. Allah tüm hayırseverlerden razı olsun" şeklinde konuştu.

Yardım Kampanyası İlahi Öğrenciler Hayırseverler 

7 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı