Uludağ'daki kar ve soğuk sokak hayvanlarını vurdu

başkanın elleriyle köpekleri beslemesi
Yaşam Mücadelesi Sokak Köpekleri Bulduk Kar Yağışı Sokak Hayvanları 

-başkanın açıklamaları

( BURSA )- Uludağ'da 30 santimetre karda esareti yaşayan sokak hayvanları, ayaklarına kadar getirilen mama ile hayata tutundu BURSA

- Kış turizminin en önemli merkezi Uludağ'da sezonun en hareketli günleri yaşanırken yer yer 50 santimetreye ulaşan kar ve eksi 10 dereceye ulaşan soğuk, sahipleri tarafından dağ yoluna bırakılıp unutulan sokak hayvanlarını vurdu. Kar ile birlikte yiyecek bulma şansları neredeyse sıfıra inen sokak köpekleri Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez'in ayaklarına kadar götürdüğü mamalarla karınlarını doyurdu. Uludağ’da kar yağışının başlamasıyla esareti yaşayan sahipsiz köpekler yiyecek bulmakta zorlanmaya başladı.
Kar kalınlığının 30 ile 50 santimetre arasında değiştiği Uludağ yolunda hayatını sürdürmeye çalışan farklı cinslerden çok sayıda sahipsiz köpek, hayvanseverlerden yardım bekliyor. Uludağ sınırları içindeki Kirazlı Köyünde ikamet eden Başkan Cömez, fırsat buldukça dağ yolundaki köpekleri besliyor. Özelikle kış aylarında yiyecek ihtiyacı olan sokak hayvanlarının yanında olmak gerektiğini belirten Başkan Cömez, hayvanseverlere can dostlarımıza sahip çıkalım çağrısında bulundu. Cömez,"Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren sahipsiz köpekler özellikle yaşadıkları bölgenin karla kaplamasıyla yiyecek bulmak için hayvanseverlere muhtaç hale geliyor. Hayvanseverlerin getirdiği yiyecek ve mama ile hayatta kalan köpekleri yalnız bırakmayalım" dedi.
Başkanın yolunu gözleyen köpekler onun getirdiği yiyecekler sayesinde karını doyururken sevgi gösterisinde bulunuyorlar.
5 Ocak 2020 Pazar günü yayınlandı