Ülkücüler Akit'i taşladı, binadan ateş edildi

Ülkücü bir grup Yeni Akit gazetesine gelerek gazeteyi taş yağmuruna tuttu. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde bir kadın Yeni Akit binasından ülkücülere ateş edildiğini söyledi.
Atatürk Mhp Ülkücü Mustafa Kemal Atatürk Saldırı 


Ülkücü gruplar akşam saatlerinde Yeni Akit gazetesine gelerek gazeteyi taş yağmuruna tuttu. Saldırı anı sosyal medyaya da yasıdı. O anlarda ise bir kadın Yeni Akit binasından ülkücülere ateş edildiğini söyledi.

ATEŞ EDİLDİ İDDİALARI

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde eylemcilerin gazeteyi taşladığı görülüyor. Videonun ilerleyen dakikalarında ise patlama sesleri duyuluyor. Tam o dakikalarda bir kadın ise Yeni Akit gazetesinden eylemcilere ateş edildiğini iddia etti.

Kendilerine doğru yöneltildiğini ileri sürdükleri namludan üzerlerine 6 el ateş açıldığını söyleyen Mhp'liler, bina önünde ' bekleme eylemi ' başlatarak kendilerini hedef alan kişi ya da kişilerin gözaltına alınmasını istiyor.

İddia edilen silahlı saldırıdan sonra bazı araçların da hasar gördüğü ileri sürülüyor.

EYLEMİN NEDENİ Atatürk PAYLAŞIMLARI

Ülkücülerin gazete önündeki eyleminin Yeni Akit'in Mustafa Kemal Atatürk paylaşımlarından kaynaklandığı söyleniyor. Sabah saatlerinde Yeni Akit'in sosyal medya sayfasından Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunulmuştu.
15 Ocak 2015 Perşembe günü yayınlandı