Üç öğün tüketilen ciğer kebabı ramazanda da ilgi görüyor - DİYARBAKIR
Ciğer kebabının kuzu ciğerinden yapıldığını ifade eden İnce, kentte kahvaltıda dahi bu kebabın tercih edildiğini belirtti.
İnce, ciğerin demir ağırlıklı bir besin kaynağı olduğuna işaret ederek, "Tazeliğine çok dikkat etmek gerekiyor. Vitamininin kaybolmaması açısından fazla kurutulmaması lazım. Ciğer kebabı Diyarbakır 'ın besin kaynağı. Vatandaşlar sahurda ve iftarda gelip, ciğer yiyor. Ciğerin vücuda faydası çok." dedi.
İstanbul'dan gelen ve iftarda ciğer kebabı tercih eden Ferhat Öztürk ise bu kebabın Diyarbakır 'da adeta bir kültür olduğunu aktardı.Öztürk, "Ciğer kebabını seviyoruz. Yemeklerde bizim ana menümüz. Diyarbakır 'a her geldiğimde 3 - 4 defa ciğer kebabı yemeden gitmem. Ciğer yemediğimde Diyarbakır 'a geldiğimi varsaymıyorum." diye konuştu.
Ciğer kebabının lezzetinden dolayı ramazanda da iftar ve sahurda tüketildiğini dile getiren Öztürk, "Ciğer kebabı çok lezzetli ve taze olduğu için 24 saat yenilse dahi doyulmaz. Hem sahurda hem iftarda her saatte yerim." ifadelerini kullandı.İbrahim Saygın da, ramazandan önce kimi zaman sabah kahvaltısında da ciğer tükettiğini anlatarak, şimdi de iftarını ciğer kebabıyla yaptığını kaydetti.
Sahur Sabah Kahvaltısı Gesi
21 Mayıs 2019 Salı günü yayınlandı















