Türk İslam Sanatları Sergisi Eskişehir'de açıldı

Sergiden detaylar
Turab Açılış Töreni Minyatür İslam Öğrenciler 

-Rektör Naci Gündoğan'ın açıklamaları
-İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şennur Azade'nin açıklamaları
-Genel detaylar

( ESKİŞEHİR )- Eskişehir Yunus Emre Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından düzenlediği sergide 200'e yakın eser yer alıyor- Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan- "Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi sanatçılarımızın çalışmalarını sergileyebilecekleri, Eskişehirliler ile buluşturabilecekleri bir mekan haline geldi" ESKİŞEHİR

- “Türk İslam Sanatları Sergisi” Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir Yunus Emre Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen “Türk İslam Sanatları Sergisi” açılış töreni Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Minyatür ve Tezhip Sanatçısı Vildan Günsoy Dilaver, Kaligrafi Sanatçısı Özdemir Şenova ve Ebru Sanatçısı Tuğba Balcıoğlu Peşteli’nin 200'e yakın eserinin yer aldığı serginin açılışına; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
"İnşallah önümüzdeki günlerde buraya vatandaşlarımız bu sergiyi görmeye gelecekler" Açılışta İHA mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi, bildiğiniz üzere Eskişehir’de ve üniversitemizde gerçekten bilimin, kültürün, sanatın merkezi olmak yönünde çok büyük adımlar atıyor. Bu kapsamda da zaman zaman hem üniversitemizdeki öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin hem de üniversitemiz dışındaki sanatçılarımızın çalışmalarını sergileyebilecekleri, Eskişehirliler ile buluşturabilecekleri bir mekan haline geldi. Bu sergide bunun bir ürünü. Tabi bunu biz üniversite olarak tek başına mekanı sağladık, katkı sunduk, ama bunun yanında Eskişehir Valiliğimizin, İl Kültür Turizm Müdürlüğümüzün ve Yunus Emre Kültür Sanat ve Turizm Vakfımızın da önemli katkıları oldu. Tabi ki en önemli katkı sanatçılarımızın. İnşallah önümüzdeki günlerde buraya vatandaşlarımız bu sergiyi görmeye gelecekler" ifadelerini kullandı. "Burada 200'e yakın eser var" İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şennur Azade ise, burada böyle bir sergi açmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, “6 Mayıs-11 Mayıs tarihleri arasında Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinliklerimiz içinde burada da Türk İslam Sanatları sergimizi açtık. Tabii ki burada Anadolu Üniversitemizin, sanatçılarımızın, Yunus Emre Kültür Sanat ve Turizm Vakfımızın da emekleri oldu. Hep birlikte böyle güzel bir sergiye eşlik ettik. nadide eserler var gördüğünüz gibi. Çok çok başarılılar. Böyle bir sergiyi açmaktan burada bulunmaktan çok mutluyuz. Burada 200'e yakın eser var. Gördüğünüz gibi ebrular var, minyatürler var, hatlar var. Hepsi ayrı ayrı çok başarılı" dedi.
Türk İslam Sanatları Sergisi; minyatür, hat ve ebru eserlerinden oluşan içeriği ile 17 Mayıs tarihine kadar Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
11 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı