Turgut Özal mezarı başında anıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 23 ' üncü yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
Turgut Özal Cumhurbaşkanı 


İstanbul Topkapı ' da bulunan Anıt Mezar ' da düzenlenen törene Özal ' ın eşi ve çocuklarının yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da katıldı. Törende, merhum cumhurbaşkanının yapımında emeği olduğu Malatya Çat Barajı ' ndan getirilen su, kabre döküldü.

ONUN KIYMETİNİ SONRADAN ANLADILAR
Semra Özal, eşi merhum cumhurbaşkanının değerinin ölümünden sonra daha iyi anlaşıldığını ifade etti. Özal, ' Herhalde anlaşılmıştır. Ölümünden sonra onu daha iyi anladılar. Hiçbir şey konuşmak istemiyorum çocuklar, rahatsızım. Türkiye de onu arıyor, dünya da onu arıyor. Sizler de onu arıyorsunuz, sizin aradığınız gibi bütün dünya da onu arıyor. Onun kıymetini sonradan anladılar ' dedi.

' KÜRT MESELESİ ÇÖZÜLÜRDÜ '

Ahmet Özal ise, “Türkiye babamın ölümünden sonraki yıllarda eğer daha istikrarlı şekilde bir gidişat sürseydi, büyük ihtimalle Türkiye Avrupa Birliği ' ne girerdi. 2000 ' li yıllarda bu Kürt meselesi çözülürdü. Herkes de bunu söylüyor zaten. O zamanki gidişata bakınca bugünleri çok rahat görebilirdik. Ama tabii her şey Allah ' ın takdiri. Özlemim var, her günde artıyor. Sadece bende değil bu özlem. Sadece bende değil sokakta dolaştığımda halkta da daha fazla bir özlem var. Zaten rahmetlinin bir sözü vardı. Ölmeden önce, ' Benim tutmaya çalıştığım dengeleri ve yapmak istediklerimi ben öldükten 15 - 20 yıl sonra anlarsınız ' demişti. Allah rahmet eylesin ' ifadelerini kullandı.
17 Nisan 2016 Pazar günü yayınlandı