Turan Çolak’'ın Annesi: Oğlumu Evlendirmek İstiyorum

Maddi imkansızlıklar sebebiyle yüz nakli olan oğlunun yanına gelemeyen anne, oğlunu ziyaret etmek için hastaneye geldi. Türkiye'nin dördüncü yüz nakli olan oğlu Turan Çolak'ın yattığı hastaneye gelen yaşlı anne Necibe Çolak, oğlunun bir an önce sağlığına kavuşup evlenmesini istediğini söyledi.
Tıp Fakültesi Turan Çolak Ömer Özkan Tevfik Yılmaz 


Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzü 35 yaşındaki Turan Çolak'a 10 saat süren operasyonla nakledildi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen nakilde Turan Çolak başarılı bir operasyon geçirdi. Maddi imkansızlıklar sebebiyle İzmir'in Kiraz ilçesinin Sırımlı köyünde yaşayan ailesi oğulları Turan Çolak'ın yanına gelemedi. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla dün gece karayoluya Antalya'ya getirilen Anne Necibe Çolak ve amca Süleyman Çolak, bu sabah nakil gerçekleştirilen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldi.

5'i erkek, toplam 8 çocuk annesi olan Necibe Çolak, dün oğlunun yanına gelemediğini, yardımlar sayesinde bugün Antalya'ya oğlunu ziyarete geldiğini açıkladı. Kendilerinin Antalya'ya gelmesi için yardım eden herkese teşekkür eden anne Çolak, herkesin çocuğuna yardım ettiğini, oğlunun naklinin de başarılı bir operasyonla tamamlandığı için mutlu olduğunu aktardı.

Oğlunun durumuna çok üzüldüğünü ifade eden anne Çolak, ' Oğlumu evlendirmek istiyorum. Kendisi de çok istiyor. Ancak evlendiremedim. Taliplisi yok ama inşallah yakında bulur. Nakil haberi gelince birden çok şaşırdık. Ben gidemeyeceğim dedim ama yardımseverlerin sayesinde geldim. Ne yapacaksın yavrun, gelmek zorundasın. ' dedi.

Anne ile birlikte yeğenini görmeye gelen amca Süleyman Çolak'da, bir gün önce nakil olacağı haberini aldıklarını, fakat imkansızlıklar dolayısıyla Antalya'ya gelemediklerini kaydetti. Antalya'ya gelmelerinde emeği geçen herkese teşekkür eden amca Çolak, ' Doktorları olmak üzere, bakanlarımıza bizi buraya getiren herkese çok teşekkür ederiz. Yüzünü bağışlayan aileye de başsağlığı diliyorum. ' diye konuştu.

Turan Çolak'ın yüzünün, 3 yaşındayken sara krizi geçirerek ateşin üzerine düşmesi sonucu yandığı öğrenildi.

16 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı