TSK'dan Atılan Askeri Öğrencilerinden Protesto

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu, ekonomik ve sosyal haklarının geri verilmesi için eylem yaptı.
Türk Silahlı Kuvvetleri Öğrenciler 


Yüksel Caddesi'nde toplanan kendilerini Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu olarak nitelendiren bir grup, adına yapılan açıklamada, TSK'dan atıldıktan veya bir şekilde ayrıldıktan sonra kendilerinden istenen tazminatı ödemeyecekleri vurgulanarak , ' Toplumun geniş bir tabanı tarafından mağduriyetleri bilinen fakat mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda somut adımlar atılmayan binlerce mağdur askeri öğrenciyi temsilen buradayız. Subay veya astsubay olmasına birkaç yıl, hatta birkaç ay kala o çok sevdiği üniiformayı bırakarak hiç bilmediği bir hayata adapte olmaya çalışan, bu ülkenin gençleri asıl travmayı askeri okullardan ayrıldıktan birkaç ay sonra yaşamaya başlıyor ve ne yazık ki üzerlerine yapışan bu lekeyi bir ömür boyu temizlemekle, o yılların yarasını sarmakla geçiriyor ' denildi.

Gelecekle ilgili bütün planları ve hayallerinin suya düştüğü vurgulanarak ' Ayrıldıktan birkaç ay sonra talep edilen ve miktarı binlerce lirayı bulan tazminatlar, sivil hayata adapte olmaya çalışan eski askeri öğrencilere ve onların orta direk ailelerine ikinci şoku yaşatıyor. Miktarları 45-50 bin TL'den başlayıp, 150-200 bin TL seviyelerine ulaşan bu tazminatları ödeyemeyen gençler ve ailelerinin düştüğü durumu tahmin bile edemezsiniz ' ifadesi kullanıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu, 210 bin TL'lik tazminat borcu olan Mehmet Eray'a 'Yılın Mağdur Öğrencisi' plaketi verildi. Eray, plaketi aldıktan sonra, ' Bir utanç belgesi olarak bu plaketi alıyorum ' dedi. Grup, açıklamadan sonra kısa bir süre oturma eylemi yaptı ve eylem olaysız bir şekilde sona erdi.
20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı