Toprağın altına yuva kazan köpek ve 14 yavrusuna hayvanseverler sahip çıktı - GİRESUN
Aynı köpeğin geçen yıl 10 yavru doğurduğunu belirten Kılıç, "Bu yıl ise 14 yavru doğurdu. Barınakta yavrulayan köpek, kumları günlerce eşeleyerek yavrularına yuva yaptı." dedi.
Kılıç, hayvansever Emine Bitiş'in köpekler için gerekli yiyecekleri sağladığını ifade ederek, "Bize bıraktığı süt ve diğer yiyecekleri biz de hayvanlara veriyoruz. Yetmediği zaman balıkçı arkadaşlarımızla bizler de yardımcı oluyoruz. Köpeklere ve yavrularına zarar gelmemesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz." diye konuştu.
Emine Bitiş ise gönüllü olarak sokak hayvanlarının beslenmesine ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olduğunu ifade etti.
Bu konuda Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve hayvanseverlerden yardım aldığını dile getiren Bitiş, köpek ve yavruları ile diğer sokak hayvanları için hayırseverlerin yardımını beklediğini kaydetti.
Sokak Köpeği Köpek Öğretmen Hayırseverler Sokak Hayvanları
7 Haziran 2020 Pazar günü yayınlandı