Tırdaki vagon şaşırttı - ANTALYA

- Afyonkarahisar'dan Antalya 'ya tırla taşınan tren vagonu - Tren vagonunun tır kasasındaki yolculuğu - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün konu ile ilgili açıklamalarıTırdaki vagon şaşırttı - Afyonkarahisar'dan Antalya 'ya tırla taşınan tren vagonu kütüphane olarak hizmete sunulacak - Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: - "Trenin içine kütüphane ve atölye yapmayı planlıyoruz. Çocuklar hem el becerilerini geliştirsin, hem de keyifli bir ortamda kitap okusunlar istedik"NTALYA (AA) - Antalya 'da bir parka yerleştirilmek üzere tır ile Afyonkarahisar'dan getirilen tren vagonunun karayolundan geçişini vatandaşlar ilgiyle izledi.Kepez Belediyesince tadilatı yaptırılan 23 metre uzunluğundaki tren vagonu, bir tıra yüklenerek Afyonkarahisar'dan Antalya 'ya getirildi.
Kent girişinde belediye görevlilerince karşılanan tır üstündeki tren vagonu, vatandaşlarda şaşkınlık yarattı. Vagonun Kepez ilçesindeki Dokuma Parkı'na getirilişi çevredekilerin büyük ilgisini çekti.Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklara trenin nasıl bir ulaşım aracı olduğunu anlatmak ve bunun derin tarihini hissettirmek amacıyla vagonu getirmeye karar verdiklerini söyledi.

Bunun sadece bakılacak bir tren olmasını istemediklerini aktaran Tütüncü, onun ötesinde çocukların hoşlandığı bir fonksiyonu da yüklemek istediklerini bildirdi.Tütüncü, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmaya çalışacaklarını vurgulayarak "Trenin içine kütüphane ve atölye yapmayı planlıyoruz. Çocuklar hem el becerilerini geliştirsin, hem de keyifli bir ortamda kitap okusunlar istedik. Tren rayın üzerinde sergilenecek. Projenin ikinci etabında ise çok güzel Anadolu istasyonu yapacağız." diye konuştu.
Vagonun, istasyon hazırlandıktan sonra raylara indirilerek hizmete sunulacağı belirtildi.
Uzunlu Vagon Kitap Okuma Kütüphane Karahisar 

21 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı