THYnin Yeni İç Hat CIP Salonu

THY'nin yenilenen İç Hat CIP Salonu, açıldı. Açılış öncesi CIP Salonu'nu gezen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, büyüyen salonunun konforunun da arttırıldığını söyledi.
Atatürk Hamdi Topçu Türk Hava Yolları 

Yenilenerek bayramdan önce açılacak THY ' nın yeni CIP salonu konforu ve ikramları ile beş yıldızlı otel konforunu aratmayacak. Atatürk Havalimanı ' nda bulunan Türk Hava Yolları İç Hat CIP Salonu, bu gün saat 12.00 ' den itibaren, Business & Elite Plus ve Elite & Classic Plus olarak iki ayrı salonla yolcularını ağırlamaya başlayacak.

Artan yolcu sayısına paralel olarak 132 metrekare büyütülenBusiness & Elite PlusSalonu, saatte 92 kişilik bir kapasiteye çıkartılırken, Elite & Classic Plus Salonu 433 metrekare genişledi ve saatte 230 kişilik bir kapasiteye ulaştı. Ayrıca, uçuş işlemlerinin daha hızlı ve kolay tamamlanması amaçlanarak, Gate sayısı 3 ' e ve check-in banko sayısı da 8 ' e çıkartıldı.

THY ' nin iç hat CIP Salonu ' nda uçuş işlemlerinin daha hızlı ve kolay tamamlanması amaçlanarak, Gate sayısı 3'e ve check-in banko sayısı da 8'e çıkartıldı. Salon ana girişinde yer alan X-Ray uygulaması kaldırıldı. İç Hat CIP Salonu'nun ikram hizmetleri de yenilendi. Türk Hava Yolları, CIP yolcularına iç hat uçuşlarında İç Hatlar Terminali'ne uğramadan ayrı bir salondan geçerek seyahat etme imkanı sunuyor.

Yeni CIP Salonunu açılmadan önce gezen, TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Buranın terminal işletmecisi olarak THY ile çok iyi bir uyum içinde çalışıyoruz. Bu da yolcunun mutluluğuna yansıyor. Bu CIP çok önemli.THY yolcularının çok beğeneceği bir CIP oldu. Kısa sürede bitirdik” dedi.

Dış hatlarda yeni bir CIP Salonu daha açmak için görüşmelerde bulunduklarını belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise “Atatürk Havalimanı ' nın bu yoğunluğu arasında gerçekten iç hatlarda böyle bir alternatifin sunulması çok iyi. Yüzde 50 büyüterek konforu artırdık. Birçok yenilikler bu CIP ' te görülecek. İşletmeciliğini TAV yapacak. Aynı zamanda bizim dış hat CIP Salonu çok ses getirdi. Burada sıkışıklık yaşanmakta. Bu sıkışıklığı aşmak için yeni bir konseptte bir CIP Salonu için TAV ile yer konusunda görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Yeni verdikleri uçak siparişleri ile 2020 yılına kadar geniş gövdeli uçak ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Önümüzdeki günlerde 2023 çerçevesinde dar gövdeli uçak alımı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yakında ihaleye çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

23 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı