Teröristin babası valilikten yardım istedi

Bitlis'te yaşayan baba Aysal, İstanbul'da tekstil sektöründe çalışırken geçen yıl PKK'lı teröristler tarafından kandırılarak dağa götürülen ve kendisinden bir daha haber alamadığı 20 yaşındaki kızı Gülistan Aysal'ın, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çukur kazıp, barikat oluşturan teröristlere yönelik operasyonda öldüğünü öğrendi.
Terörist Cenazesi Bitlis Diyarbakır 


BABASI BAŞVURU YAPTI

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler arasında yer alan Aysal'ın defin işlemleri için baba Aysal'a haber verildi. Kızının cenaze töreninin terör örgütünün propagandasına dönüşmemesi için harekete geçen baba Feyzullah Aysal, Bitlis Valiliğine başvurarak defin işlemi sırasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması talebinde bulundu.

Diyarbakır'da yakınları tarafından teslim alınan Aysal'ın cenazesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla Bitlis'e getirildi. Bitlis-Baykan karayolunun Arıcılık mevkisinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, konvoydakilerin kimlik kontrolünü ve üst aramasını gerçekleştirdi. Aysal'ın cenazesi, 8 Ağustos Mahallesindeki mezarlığa defnedildi.
23 Mart 2016 Çarşamba günü yayınlandı