TBMM Başkanı Kahraman, 'Afrin’deki hadisemiz meşru müdafaadır. Terörü kurutacağız. Bütün müdahaleler boşuna. Devam edeceğiz'

Kahraman'ın karşılanması
Siyasi Parti Milletvekili Peygamber Meşru Müdafa Oyuncak Tabanca 

-Batman Valiliğini ziyareti
-Hediye takdimi
-Gençlerin TBMM Başkanına slogan atması
-TBMM Başkanı Batman Belediyesi Ziyaret
-Batman Belediyesinden çıkışı
-Yemekten detay
-Batman İl müftüsü yemek duası
-Protokolden detay
-Kahraman'ın konuşması

( BATMAN ) TBMM Başkanı Kahraman, "Afrin’deki hadisemiz meşru müdafaadır. Terörü kurutacağız. Bütün müdahaleler boşuna. Devam edeceğiz" BATMAN

-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Afrin operasyonunun devam edeceğini belirterek, "Afrin’deki hadisemiz meşru müdafaadır. Terörü kurutacağız. Bütün müdahaleler boşuna. Devam edeceğiz" dedi.
Özel bir vakıf tarafından düzenlenen 'Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü' çalıştayına katılmak için Batman'a gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ilk olarak Batman Valiliğini, Vakfın Batman Şubesi ve Batman Belediyesini ziyaret etti. Kahraman ziyaretlerin ardından Türkiye Petrolleri Kristal Park’ta Valilik tarafından düzenlenen yemeğe katıldı.
Yemeğe ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, bölge milletvekilleri, Vali Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, iş adamları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı harekatına ilişkin operasyonların devam edeceğinin altını çizen Kahraman, “Yoldan çıkanların kulağını çekiyoruz. Senin ne işin var 4 bin 900 tırla benim hududumda. Sen ne için 'benim tehdidim içerdedir' diyorsun da DEAŞ’i üretiyorsun, PYD diyorsun. İsimler değişik hedef aynı. Hedef ayağa kalkmamızı önlemek. Afrin bu. Kuzey bizim daha önce yaptığımız Fırat Kalkanı Harekatı bu, Zeytin Dalı bu devam edeceğiz. Terörü kurutacağız. Bütün müdahaleler boşuna, devam edeceğiz. Ama bunun için birlik lazım, hep beraber olmamız lazım. Evvelsi gün Avrupa Parlamentosu’nda bir şaşkın milletvekili kendi ülkesini şikayet ediyor; 'Niye Afrin oldu, neden mani olunmuyor' falan diye. Şaşkın, cahil. Bir söz var; 'Diploma cahilliği giderir ama haşa huzurdan merkeplik baki kalır'. Kafası o kadar eriyor. Tahammül edeceğiz, zaman içerisinde zorlukları göreceğiz. Hainimiz çok azdır. Zaten şuan Pensilvanya’da duran hainler gibi azdır, aldatılmışı çoktur." dedi.
Afrin'e yönelik operasyonun meşru müdafaa olduğunu belirten Kahraman, "Moda çıktı bir ara; bazı sanatçılar falan ya da sanatçı denilenler, kuyular kazdılar, oyuncak tabancalar tüfekler toparladılar, o kuyulara basının önünde gömdüler. Ne o 'Silahsızlanacağız, barış' yok canım. Bu bizdeki cihat ruhunu almak maksadına mutuftur ve yanlıştır. Elbette ki nahak diye hareket edip bir zalim olmayacağız. Ama kendimizi müdafaa edeceğiz. Her dinde ve her hukukta meşru müdafaa haktır. Asla bir tarafa itilemez ve cezalandırılamaz. Şimdi bizim Afrin’deki hadisemizde meşru müdafaadır ve dik duruyor ordumuz, peygamber ocağıdır ordumuz. Güzel faaliyetler yapacağız. İnşallah gençlerin beyinlerini yıkayıp yanlışa yönlendirenlerin yolunu tıkayacağız, onların da ıslahı için cenabı haktan niyazda bulunacağız.” ifadelerini kullandı.
26 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı