Suriyeli öğrencilerden Kerim bebeğe destek - İDLİB
Arnus, Doğu Guta'da yaşayan 400 bin sivilin yarısına yakınının çocuklardan oluştuğuna dikkati çekerek, "Dayanışma sadece Kerim ile sınırlı kalmamalı çünkü Doğu Guta'da nice Kerimler var. Bölge, gerginliği azaltma anlaşması içerisinde yer almasına rağmen, her gün Esad rejimi ve destekçisi yabancı milislerin ve müttefiki Rusya bombalarına maruz kalıyor." diye konuştu.
Uluslararası yardım kuruluşlarına ve Birleşmiş Milletlere (BM) seslerini duyurmak istediklerini belirten Arnus, Doğu Guta'ya uygulanan ablukanın kaldırılması çağrısı yaptı. - "Biz seninleyiz, ablukayı elbet bir gün kıracağız"Kerim bebeğe destek için okul arkadaşlarıyla birlikte ön safta yer alan 10 yaşındaki Ömer Hac Abdullah, "Bugün kardeşim Kerim bebek için dayanışma düzenledik. Kerim'e mesaj göndermek istiyorum. Biz seninleyiz, ablukayı elbet bir gün kıracağız." şeklinde konuştu.
Gösteriyi organize edenlerden öğretmen Ömer Taktak ise "Dayanışma sadece Doğu Guta'ya insani yardım girişi için değil, ablukanın tamamen kırılmasını, böbrek hastaları için diyaliz cihazlarının girişine izin verilmesini, abluka altında yaşayan çocukların ve durumu kritik olan hastaların bir an önce tahliye edilmesini istiyoruz." dedi.
Taktak, Kudüs için ayağa kalkan Arap ve İslam devletlerinin, abluka altında yaşayan Doğu Guta için de seslerini yükseltmelerini istedi.Esed rejiminin Doğu Guta'ya yönelik saldırısına bir ay önce sokakta annesiyle yakalanan Kerim bebek, sol gözünü kaybetmiş, başından ağır yaralanmıştı.Kerim, mucizevi şekilde yaşama tutunurken annesi hayatını kaybetmişti.Bebeğin fotoğrafının AA tarafından paylaşılmasının ardından Türkiye ve dünyadan çok sayıda kişi, sosyal medyada dayanışma mesajları paylaşmıştı.Kerim bebek ve Doğu Guta halkına destek kampanyası genişleyerek devam ediyor.
Sosyal Medya Sığınmacı Öğretmen İnsani Yardım Öğrenciler
20 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı















